22.1.2008← Takaisin

Matt voittajaksi Schladmingin lumisateessa

Kalle Palanderin pujottelukilpailu päättyi toisen kierroksen keskeytykseen.

Lumisade ja suurille urille kilpailun edetessä kulunut rata teki Schladmingin iltapujottelusta todella haastavan. Kilpailun voittoon laski 1. kierroksen jälkeen toisena ollut Itävallan Mario Matt. Pujottelucupin johtaja Ranskan Jean-Baptiste Grange oli toinen ja ensimmäistä maailmancupin voittoaan havitellut Italian Manfred Mölgg kolmas.

Kaksi vuotta sitten Schladmingin pujottelun voittanut Kalle Palander oli ensimmäisen kierroksen jälkeen hyvissä iskuasemissa kymmenentenä. Toisen kierroksen alkupätkällä takapainoinen käännös heitti Palanderin ulos radalta.

”Rata oli ihan ok toisella kierroksella, joten sen piikkiin ei ulosajoa voi laittaa. Yritin lähteä riittävän rauhallisesti laskemaan, jotta pääsisin maaliin ja saisin tuloksen”, kertoi Palander kisan jälkeen.

Miesten osalta maailmancupissa on reilun viikon tauko, jonka Palander käyttää lepoon ja treenaamiseen.

”Nyt voidaan pujottelun osalta puhua jo suurista ongelmista. Täytyy nyt vähän miettiä, että mitä seuraavaksi tehdään, ainakin Kranjska Goraan mennään treenaamaan”, jatkoi tuskastunut Palander.

Kisan toisen suomalaisen Jukka Leinon lasku oli kuluneella radalla todellista selviytymistä. Lähes ulosajoon johtaneen virheen jälkeen hänet lopulta hylättiin porttivirheen vuoksi.

Leino suuntaa seuraavaksi Italiaan Pozzaan laskemaan Eurooppa-cupin pujottelun lauantaina 26. tammikuuta. Leino johtaa edelleen Eurooppa-cupin kokonaiskilpailua 410 pisteellään.