Uutisen päiväys

2.11.2009← Takaisin

Massahiihtojen yhteistyössä 13 tapahtumajärjestäjää 2010

Massahiihtojen tapahtumajärjestäjät ja Hiihtoliitto jatkavat yhteistyötä myös kaudella 2009-2010. Mukana olevien järjestäjien määrä on vakiintunut noin 13. Muutama poistuu vuosittain renkaasta, mutta tilalle on tulossa uusia, kuten nytkin.

Vuoden 2010 keväällä mukana ovat: Keski-Suomi Hiihto, Hyvinkää Hiihto, Savonia Hiihto, BotniaVasan-hiihto, Kauha-Hiihto, Fäboda-hiihto, Finlandia-hiihto, Oulun Tervahiihto, Vuokatti Hiihto, Pogostan Hiihto, Helenan hiihto, Lapponia hiihto ja Ukkohallassa Ukkohallahiihto.

Vuositasolla tapahtumiin osallistuu noin 20 000 hiihtäjää kaikista ikäryhmistä. Oman kunnon testaaminen tai mukavana laturetkenä kokevia on suurin osa osallistuvista ihmisistä. Hiihtoa enemmän harjoitelleet ja kovissakin koitoksissa kuntoaan mitteloivat osallistuvat ranking-sarjoihin.

Massahiihtoranking

Massahiihtojen ranking-järjestelmä jatkuu kaudella 2009-2010. Järjestelmään mukaan tulevien kilpailijoiden tulee lunastaa itselleen liiton kilpailulisenssi tai Skipassi, jonka avulla ranking-pisteet voidaan laskea.

Massahiihtoranking-järjestelmä on tarkoitettu niille kilpailijoille, jotka haluavat seurata sijoituksiaan kanssakilpailijoihin nähden useammassa talven massahiihtotapahtumassa.

Rankingpisteet lasketaan ikäluokittain: miehet yleinen, M45, M60 sekä naiset yleinen ja N45. Vaikka ko. sarjajakoa ei ole kaikissa osakilpailuissa, tapahtuu listaus lisenssi- ja Skipassi-numeroiden perusteella.

Ranking-järjestelmään osallistuvat ovat mukana koko talven kestävässä reaaliajassa toimivassa seurantajärjestelmässä.

AVAA KARTTA, josta pääset tapahtumajärjestäjien kotisivuille!

Tai tästä PDF -lehti, jossa tarkat tiedot massahiihdoista vuonna 2010.