Uutisen päiväys

30.1.2009← Takaisin

Maria Grundvall seitsemäs PM-sprintillä

    Maria Grundvall onnistui suomalaisista parhaiten Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen sprintillä Norjan Folldalissa. Poikien sarjassa Sami Lähdemäki oli 9:s.

    Alle 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruushiihdot Norjan Folldalissa käynnistyivät perinteisen hiihtotavan sprinteillä. Sekä tytöt että pojat kisasivat PM-mitaleista 1,1 kilometrin radalla norjalaisten ja ruotsalaisten komennossa, jotka valtasivat kaikki palkintopallipaikat. Suomalaiset jäivät mitaleitta, mutta joukkueen esityksistä löytyy myös onnistumisia.

    Paras suomalainen oli Maria Grundvall, joka voitti B-finaalin ja oli lopulta seitsemäs. Poikien sarjassa Sami Lähdemäki oli parhaana yhdeksäs. Iivo Niskanen väläytti puolestaan osaamistaan aika-ajoissa, joissa hän oli nopein. Niskasen tie nousi kuitenkin pystyyn puolivälierissä, kuten muidenkin suomalaisten Grundvallia ja Lähdemäkeä lukuun ottamatta. Hän oli lopputuloksissa 13:s.

    ”Iivolle jääminen puolivälieriin oli suuri pettymys aika-ajojen voiton jälkeen. Onhan se raskasta, kun ensin on nopein, ja sitten epäonnistuu. Toivottavasti hän onnistuu sprintissä paremmin, kun lähdetään EYOF:iin (Euroopan nuorten olympiafestivaali),” kertoi valmentaja Ilkka Jarva puhelimitse.
    ” Marian välierähiihto ei ollut niin hyvä kuin muut. Hänelle jäi varmasti siitä jotain hampaan koloon. Sami oli tyytyväinen hiihtoonsa,” kuvaili Jarva joukkueen tunnelmia.

    Jarva kuitenkin korostaa kilpailujen tasoa, ja odottaa huomiselta parempaa suomalaispanosta. ”Nämä ovat kovia kisoja alle 18-vuotiaille ja Norja ja Ruotsi ovat todella kovilla joukkueilla mukana. Huomenna on toivottavasti parempi päivä,” totesi valmentaja luottavaisena. Huomenna Norjassa vaihdetaan vapaalle hiihtotavalle, kun tytöt kilpailevat viiden ja pojat kymmenen kilometrin matkalla.

    Tulokset:

    Folldal, Norja

    Alle 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut, 1. päivä:

    Sprintti (p)

    Tytöt: 1) Rognstad Audhild Bakken, Norja 02:45,6

    2) Settlin Evelina, Ruotsi

    3) Buhrkall Vilde Haugan, Norja

    …7) Grundvall Maria, 15) Keisanen Anni, 18) Härkönen Linda, 23) Vuorinen Jonna, 25) Itkonen Elina, 29) Kainulainen Anni

    Pojat: 1) Persson Simon, Ruotsi 02:19,0

    2) Johansson Emil, Ruotsi

    3) Brovold Erik Bergfall, Norja

    … 9) Lähdemäki Sami, 13) Niskanen Iivo, 23) Kantele Mika, 29) Lövdahl Victor

    Lisätietoja PM-hiihdoista ja tulokset kokonaisuudessaan:

    http://www.folldal-if.no/Default.asp?WCI=DisplayGroup&WCE=72&DGI=72