Uutisen päiväys

1.2.2009← Takaisin

Mari Laukkaselle MM-pronssia

    Suomalaisnaiset menestyivät hienosti nuorten ja 23-vuotiaiden MM-sprinteissä Ranskan Praz de Lys’ssä. Mari Laukkanen hiihti pronssille 23-vuotiaissa Kerttu Niskasen seuratessa neljännellä sijalla. Krista Lähteenmäki oli kuudes 20-vuotiaissa.

    23-vuotiaat päättivät Ranskan Praz de Lys’ssä MM-kisaurakkansa perinteisellä hiihdettyihin sprintteihin. 20-vuotiaat puolestaan aloittivat omansa samoissa merkeissä. Etenkin 23-vuotiaiden naisten sarjassa nähtiin loistavaa suomalaismenestystä, kun Mari Laukkanen oli kolmas ja Kerttu Niskanen neljäs. Myös Anne Kyllönen mahtui kymmenen parhaan joukkoon ollen seitsemäs voitettuaan B-finaalin. Satu Pirttiniemi oli 14:s.

    ”Olin aika-ajoissa kolmas, ja se oli yllätys, koska olen hiihtänyt perinteisellä sprinttiä viimeksi noin viisi vuotta sitten, enkä tiennyt, mitä odottaa. Alkueräkin oli hyväntuntuinen, mutta välierässä kävin polvillani ja pääsin viimeisenä aikavertailusta jatkoon,” kertasi Laukkanen kilpailun alkutaivaltaan. ”Finaalissa kaksi karkasi turhan aikaisin, mutta maalisuora kulki parhaiten tänään juuri finaalissa. Minulla oli hyvä suksi, ja siitä kiitos huollolle ja Venäläisen Katille, jonka suksilla hiihdin,” kiitteli Laukkanen, jolla on aiempaa kokemusta ampumahiihdosta. ”Pertsan kisoista ei ole paljoa kokemusta ampumahiihtotaustalla, eikä oikein kalustoakaan,” viittasi iloinen pronssimitalisti vielä lainasuksiinsa.

    20-vuotiaiden naisten sarjassa Krista Lähteenmäki oli myös alkuun hyvässä vauhdissa, mutta oli lopputuloksissa kuudes jäätyään A-finaalin viimeiseksi.
    ”Krista hiihti hyvin. Hän voitti aika-ajot, puolivälierän ja semifinaalin, mutta paukut eivät riittäneet enää finaalissa,” kertoi Glenn Lindholm. ”Tosi tyytyväisiä ollaan tänään Ranskan maalla, kaikki tytöt hiihtivät hienosti tänään,” kehui Lindholm suomalaisnaisten panosta.

    Miehet eivät yltäneet tänään kymmenen parhaan joukkoon kummassakaan. 23-vuotiaissa Mikko Koutaniemi oli parhaana 21:s ja 20-vuotiaissa Oskar Sjölund 15:s.

    Tulokset:

    Nuorten ja 23-vuotiaiden MM-hiihdot

    Praz de Lys, Ranska

    Sprintit (perinteinen hiihtotapa) 1.2.2009

    Naiset (23-vuotiaat):

    1) Nina Rysina, Venäjä 2) Karianne Bjellaanes, Norja 3) Mari Laukkanen 4) Kerttu Niskanen …7) Anne Kyllönen, 14) Satu Pirttiniemi

    Naiset (20-vuotiaat):

    1) Ingvild Flugstad Österberg, Norja 2) Hanna Brodin, Ruotsi 3) Maiken Caspersen Falla Norja …6) Krista Lähteenmäki, 32) Johanna Heinänen, 33) Sanna Markkanen, 36) Tanja Kauppinen

    Miehet (23-vuotiaat):

    1) Ales Razym, Tshekki 2) Andrey Feller, Venäjä 3) Daniel Heun, Saksa … 21) Mikko Koutaniemi, 22) Anssi Pentsinen

    Miehet (20-vuotiaat):

    1) Alexander Panzhinskiy, Venäjä 2) Timo Andre Bakken, Norja 3) Kohhei Shimizu, Japani … 15) Oskar Sjölund, 19) Juho Mikkonen, 31) Heikki Korpela, 38) Ville-Petteri Saarela

    Lisätietoja tarvittaessa: Glenn Lindholm, 0400-848177

    Tulokset ja lisätietoja: www.prazdelys2009.org