7.12.2008← Takaisin

Marcus Sandellin taistelu päättyi toisella kierroksella Beaver Creekissä

Suomen miehet eivät onnistuneet kasvattamaan maailmancupin pistemääräänsä Yhdysvallojen Beaver Creekissä pidetyssä alppihiihdon maailmancupin suurpujottelukilpailussa. Parhaiten joukkueesta onnistui Marcus Sandell. Sandellin tie kuitenkin katkesi toisella kierroksella ulosajoon.

Muut suomalaiset Jukka Leino ja Jukka Rajala eivät onnistuneet ensimmäisellä kierroksella. Jukat jäivät kauas kärjestä Leinon ollessa 37 (+2.22 sekuntia johtavaan) ja Rajalan laskiessa sijalle 45. (+3.45).

Kilpailun voiton vei Itävallan Benjamin Raich siirtyen saamalla suurpujottelucupin johtoon. Kakkospallille nousi kotimaansa maisemissa kilpaillut Ted Ligety. Ligety hävisi kilpailun voittaneelle Raichille vain 0.01 sekuntia. Kolmanneksi nopeiten Kalliovuorten rinteillä laski viime kaudella vakavasti loukkaantunut Aksel Lund Svindal. Svindal hävisi Raichille 0.10 sekuntia. Norjalaisten menoa tähditti neljännen tilan vienyt Kjetil Jansrud. Tiukkaa kilpailua kuvaa myös se, että Jansrud hävisi kilpailun voittaneelle itävaltalaiselle vain 0.15 sekuntia.

Suomen miesten maailmancupjoukkueen valmentaja Jarno Pirinen oli syystäkin pettynyt päivän tulokseen:

”Mare oli ihan ok vauhdissa ensimmäisellä kierroksella. Peruslasku, ehkä vähän varovaisesti. Leinokin on vauhdissa harjoituksissa, mutta kisoissa ei kulje. Ei tässä auta muuta kuin lähtee uuteen nousuun, kun ensi viikonloppuna jatketaan Ranskan Val d´Iseressä.”