Uutisen päiväys

25.10.2008← Takaisin

Marcus Sandell hakee paikkaa kuumaan ryhmään

    Alppihiihdon maailmancup avattiin Itävallan Söldenissä lauantaina suomalaisittain lupaavasti. Tanja Poutiainen nousi palkintopallille naisten suurpujottelussa ollen lopputuloksissa toinen ja Sanni Leinonen sijoittui hienosti 21 sijalle, saavuttaen näin ensimmäiset pisteensä maailmancupin suurpujottelussa. Miesten joukkue aloittaa kilpailukautensa sunnuntaina, kun samassa mäessä lasketaan maailmancupin suurpujottelu.

    Miesten joukkue on valmistautunut tulevaan kisaan huolellisesti. Lumilla joukkue on ollut, sekä Söldenissä, että Pitztalissa, vaikka siellä mutkia matkaan tulikin keskuksen gondoolihissin rikkouduttua. Tapahtuneen jälkeen suomalaiset suuntasivat takaisin Söldeniin, jossa Jukka Leino säikäytti torstain harjoituksissa kaatumalla pahan näköisesti päin ratakeppiä.

    “Keppi tuli suoraan sääreen ja se turpos aika reilusti, mutta onneksi iskukohta on juuri monon etuläpän yläpuolella, niin se ei haittaa laskemista oikeastaan ollenkaan. Paljon ollaan säärtä nyt hoidettu ja turvotus on saatu laskemaan, joten mitään esteitä ei laskemiselle ole” Leino kertaa tapahtunutta.

    Marcus Sandellin valmistautuminen sunnuntain kilpailuun on sujunut ongelmitta. Söldenin rinne ei kuulu Sandellin suosikkeihin, koska hän pitää enemmän teknisemmistä rinteistä, kuten Alta Badian rinteestä Italiassa. Sandellin lähtönumero tulee olemaan välillä 18-20, joten hän pääsee hyvistä hyökkäysasemista kilpailun ensimmäiselle kierrokselle.

    “Tavoitteena on sijoittua kymmenen joukkoon, että pääsisi Beaver Creekissä starttaamaan kuumassa ryhmässä. Tällä hetkellä olen yhden pisteen päässä kuumasta, joten tuo ero on saatava kurottua kiinni” Sandell toteaa.

    Naisten menestys ei tuo ylimääräisiä paineita miesten joukkueelle, mutta erityisesti Sanni Leinosen sijoitus lauantain kilpailussa nostaa tunnelmaa.

    “Hienoa, että Sanni pystyi vetämään pisteille, mutta ei se tuo meille sen enempää paineita. Omaa suoritusta lähdetään tekemään ja sitä myötä haetaan arvokkaita maailmancuppisteitä” Leino lisää.

    Arvailut kovimmista vastustajista Sandell hoitaa ytimekkäästi:

    “Jos nopein laskija ennakkokaavailuissa pitäisi nimetä niin voisin luetella koko lähtöluettelon. Taso on tällä hetkellä todella kova, mutta eiköhän ainakin Bode (Miller) ja Svindal (Aksel Lund) tule laskemaan lujaa” Sandell analysoi.

    Miesten suurpujottelun ensimmäinen kierros alkaa sunnuntaina 26. lokakuuta Suomen aikaan kello 10.45. MTV3 MAX lähettää kilpailun suorana alkaen kello 10.35. Kilpailun toinen kierros alkaa kello 13.45 ja suora lähetys MTV3 MAX:lta kello 13.35.