14.2.2007← Takaisin

Manniselle jälleen ylivoimainen Suomen mestaruus

Hannu Manninen osoitti jälleen olevansa maamme ykkösmies yhdistetyssä, kun Lahdessa kilpailtiin sprintin SM-mitaleista.

Sprintin mäkiosuus oli varsin tasainen ja kovatasoinen. Mäen jälkeen ladulle starttasi ensimmäisenä Anssi Koivuranta, joka leiskautti Lahden betonille 127-metrisen hypyn. Janne Ryynänen jäi Koivurannasta vain metrin, mikä tiesi 13 sekunnin eroa, ja kolmanneksi tullut nuori Olli Muotka 2,5 metriä ja 16 sekunnin eroa.

Hannu Manninen hyppäsi itselleen normaalitasoisen hypyn ja lähti hiihto-osuudelle Koivurantaa 39 sekuntia perässä. Kuusamolaisen etumatka ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Manninen otti hänet kiinni jo ensimmäisellä kierroksella.

– Kärjessä oli hyvä hiihtää maaliin asti, rovaniemeläinen totesi tyytyväisenä.

Mannisen perässä hopeamitalista käytiin tiukka kamppailu, ja Jouni Kaitainen oli lopulta Koivurantaa 0,3 sekuntia nopeampi. Manniselle mestaruus oli jo niin mones, ettei hän itsekään ole pysynyt laskuissa mukana.

– Tulos riippuu siitä, lasketaanko nuorten kisatkin mukaan, hän naurahti vakuuttaen olevansa tyytyväinen päivän urakkaansa.

– Keskityin vain omaan hiihtooni ja tein samalla hyvän harjoituksen.

SM-kisojen jälkeen Manninen aikoo viettää muutaman päivän kotimaisemissaan Rovaniemellä ennen sunnuntaista lähtöään Japaniin.