Uutisen päiväys

4.1.2004← Takaisin

Manninen kolmas, Lajunen neljäs Schonachissa

Hannu Manninen päätyi lopulta kolmanneksi ja Samppa Lajunen neljänneksi yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Schonachissa.

Voiton vei Yhdysvaltain Todd Lodwick 0,7 sekuntia ennen Saksan Ronny Ackermannia. Manninen putosi loppukiritaistossa täpärästi kolmanneksi kaksi kymmenystä Ackermannille hävinneenä. Jaakko Tallus pinnisti 10:nneksi ja Jouni Kaitainenkin napsi arvokkaita pisteitä ollen 28:s.

Hyvistä sijoituksista huolimatta suomalaisittain kilpailussa oli aineksia parempaankin. Tiivistetysti Lajusen mahdollisuudet voittoon menivät kilometri ennen maalia viimeisessä nousussa tapahtuneeseen sauvarikkoon.
– Siinä oli ahdas rako. Hannu (Manninen) hiihti sauvani päälle ja se meni poikki. Putosin johtopaikalta letkan viimeiseksi. Sain uuden sauvan, mutta sauvoitta luisteluun meni voimia, Lajunen kertasi pyörähdystään.
Lajunen ei halunnut sanoa, että sauvarikko olisi vienyt häneltä voiton. Jyväskyläläinen myönsi kuitenkin, että mahdollisuuden voittotaistoon se vei.
– Hiihto tuntui hyvältä ja pääsin hyvin iskemään. Mutta turha sillä on spekuloida, Lajunen tuumi.

Manninen puolestaan kompastui väärään suksivalintaan.
– Vähän jäi hampaankoloon. Valitsin väärän suksiparin, ensimmäistä kertaa tällä kaudella suksi ei ollut hyvä. Suksi oli koko ajan heikompi kuin muilla, ja kun se ei liukunut, ylämäessä sai tehdä tuplasti töitä, Manninen selvitti.
Manninen oli syystäkin tyytyväinen mäkiosuuteensa, jonka jälkeen rovaniemeläinen oli kuudentena ja vain 56 sekuntia johdossa ollutta Japanin Daito Takahashia perässä.

Kolmen kilpailun Saksan gp päättyi Schonachiin. Gp:n voitti Lodwick ennen Ackermannia, Lajusta ja Mannista. Maailmancupissa Ackermann johtaa, Manninen jatkaa toisena ja Lajunen nousi neljänneksi.

Suomalaiset palaavat kotiin maanantaina.
- Kello viisi aamulla lähetään kohti Frankfurtia, Manninen kertoi.

Maailmancup jatkuu lauantaina Itävallan Seefeldissä, mutta sitä ennen Mannisen ohjelmassa on maakuntaviesti Inarissa loppiaisena.

Tulokset: www.fis-ski.com