Uutisen päiväys

6.12.2003← Takaisin

Manninen jatkoi palkintopallisijoitusten sarjaa Trondheimissa

Hannu Manninen nousi mäkiosuuden 12:nnelta sijalta toiseksi yhdistetyn maailmancupin sprinttikilpailussa Trondheimissa. Voiton vei Saksan Ronny Ackermann, jolle Manninen hävisi lopulta 19,6 sekuntia. Palkintorahoille ylsi suomalaisista myös Jouni Kaitainen, joka sijoittui kahdeksanneksi (-0.44).

Samppa Lajunen oli 11:s (-1.18,0), Jaakko Tallus 25:s (-1.58,9) ja Antti Kuisma 40:s (-3.43,2).

Ackermann johti kilpailua jo mäkiosuuden jälkeen 123,5 metrin hypyn turvin. Mannisen hyppy Trondheimin K120-mäessä kantoi 110 metriä ja kirittävää Ackermanniin jäi 7,5 kilometrin hiihto-osuudelle 1.17. Ackermannin tasoiseen hiihtäjään ero on tällä hetkellä liikaa.
- Niinhän siinä taas kävi. Se oli keskinkertainen suoritus. Vähän vaikeaa on ollut saada tuntumaa tuohon mäkeen. Onneksi sain noinkin pitkän hypyn, mutta parannettavaa toki jäi, Manninen myönsi.

Trondheimissa alkoi ennen hiihto-osuuden alkua sataa lunta. Lumisade koveni kilpailun loppua kohden. Mäen jälkeen kakkosena ollut Kaitainen oli vielä puolimatkassa toisena, mutta hiipui lopulta kahdeksanneksi.
- Olen tyytyväinen. Nyt oli hyppäämisessä eri meininkiä (kuin Rukalla), mutta hiihdossa olisi pitänyt pystyä parempaan. Vähän suksi hyytyi lopussa, Kaitainen kertasi.

Maailmancup jatkuu Trondheimissa sprinttikilpailulla sunnuntaina.
- Taistelu jatkuu. Tavoitteena on saada kolme kaveria kymmenen sakkiin, päävalmentaja Jyri Pelkonen kertoi.

Tulokset: www.fis-ski.com