Uutisen päiväys

25.1.2004← Takaisin

Manninen ja Lajunen jälleen komeaan kaksoisvoittoon

Hannu Manninen ja Samppa Lajunen ottivat jo toisen kerran tällä kaudella kaksoisvoiton yhdistetyn maailmancupissa. Sapporon yhteislähtökilpailussa Manninen oli 0,2 pistettä Lajusta parempi.

Itävallan Christoph Bieler oli kolmas 11,7 pistettä Manniselle hävinneenä. Jouni Kaitainen oli 12:s. Jaakko Talluksen kilpailu päättyi ennen aikojaan, kun hän kolaroi vain 300 metrin hiihdon jälkeen Japanin Daito Takahashin kanssa. Tallus ajautui ohitustilanteessa ahtaassa raossa lumivalliin ja hänen suksensa katkesi.

Voitto oli Manniselle kauden neljäs ja vahvisti hänen asemaansa maailmancupin kokonaiskilpailussa. Kakkosena oleva Saksan Ronny Ackermann jäi yhdeksänneksi ja ero Manniseen kasvoi 75 pisteeseen.

Manninen voitti kauden molemmat yhteislähtökilpailut maailmancupissa, sillä hän oli samassa kisamuodossa paras myös Val di Fiemmessä joulukuussa.
– Kisamuotona tämä ei silti edelleenkään miellytä. Olen erittäin tyytyväinen, että pystyin voittamaan kauden molemmat massastartit. Ne menivät yli odotusten, erittäin hyvä näin, Manninen myhäili.

Mäessä Manninen hyppäsi koekierroksella vain kohtalaisen 116 metriä, mutta kilpailukierrosten 122,5 ja 121,5 metriä riittivät täpärään voittoon. Ero Lajuseen oli ennen toista kierrosta 0,2 pistettä.
– Koekierroksella ylämäen asentoni jäi hieman takapainoiseksi, eikä se ollut vauhdin mukainen. Kisahyppyihini olen tosi tyytyväinen, siinä piti keskittyä pitämään asentoa enemmän eteenpäin, Manninen kertasi.

Samppa Lajunen kertoi mäkivireensä tuntuneen vuoden parhaalta hyppyfiilikseltä. Tulostakin tuli, sillä Lajunen oli mäkiosuuden kolmanneksi paras ja nousi hiihdon jälkeiseltä kuudennelta sijalta kakkoseksi.
– Oli tosi hyvä hyppyfiilis. Vaikka olin mäessä kolmanneksi paras, tuntui että parannettavaa jäi reilustikin, Lajunen tuumi.

Lajunen on maailmancupissa kolmantena. Maiden cupissa Suomi on toisena ja vain 53 pistettä jäljessä huomattavasti isommalla joukkueella maailmancupia kiertävää Saksaa.
Maailmancup jatkuu Sapporossa tiistaina, jolloin kilpaillaan sprintti.

Tulokset: www.fis-ski.com