Uutisen päiväys

16.1.2005← Takaisin

Malysz ylivoimainen Kulmissa, Jussilainen kolmas

Puolalainen Adam Malysz oli kirkkaasti paras Kulmin lentomäessä. Suomalaisten panos oli myös upea; Risto Jussilainen venytti kolmanneksi ja Matti Hautamäki oli neljäs.

 Kulmin lentomäessä kilpailtiin jälleen hienoissa olosuhteissa sunnuntaina. Sen lisäksi, että sää suosi ja maisemat olivat jylhät, nähtiin mäessä myös pitkiä ja tyylikkäitä hyppyjä. Risto Jussilainen jatkoi jo ensimmäisellä kierroksella siitä mihin eilen samassa mäessä jäi, ja piti kärkipaikkaa 205,5 metriä kantaneella loikallaan kärkipaikkaa lähes kierroksen loppuun saakka. Edelle menivät vain Puolan Adam Malysz (207 m) ja Itävallan Andreas Widhölzl (207,5 m). Myös Matti Hautamäki oli ensimmäisen kierroksen jälkeen hienosti viidentenä ja Tami Kiurunkin onnistui päästä toiselle kierrokselle.

 Toisella kierroksella saatiin jännittää aivan viimeiseen hyppääjän saakka. Hautamäki petrasi toisellaan (202,5 m) ja kun myös Jussilainen onnistui jälleen (201,5 m), oli suomalaisilla kaksoisjohto ennen viimeisiä hyppääjiä. Malysz kuitenkin murskasi haaveet suomalaisvoitosta leijailen kilpailun pisimmän hypyn, 209,5 metriä. Valitettavasti myös viimeisenä hypännyt Widhölzl onnistui toisellaan (200 m) niin hyvin, että pudotti suomalaisia pykälän alaspäin ja Hautamäen ulos palkintopallilta. Päivä oli silti suomalaisittain upea, sillä Jussilaisen 3:s sija oli suomalaisten ensimmäinen palkintopallisijoitus tällä kaudella, joka ei ollut Janne Ahosen ottama. Kiuru oli 23:s ja hänen hyppynsä kantoivat 182,5 ja 180,5 metriä.
 Päävalmentaja Tommi Nikunen oli jälleen tyytyväinen joukkueensa esitykseen.
 - Hyvä kisa, taas aste parempaan suuntaan kuin eilen. Nikunen sanoi.
 - Hautamäen hypyissä tosin oli vähän sitä samaa vikaa kuin eilen, etenkin ensimmäinen jäi taas aika myöhälle. Nikunen arvioi suojattiaan. – Risen (Jussilainen) hypyt olivat hienoja.
 Malyszin voitto olikin loppujen lopuksi varsin ylivoimainen, sillä ero Widhölzliin oli jo 11,8 pistettä ja Jussilaiseen 15,4 pistettä. Hautamäkikin jäi Jussilaisesta vain 0,6 pistettä. Malysz keräsi hypyillään pisteitä 412,4.

 Mäkihypyn maailmancup jatkuu ensi viikon loppuna Titisee-Neustadtissa Saksassa kahdella henkilökohtaisella kilpailulla. Vaikka Janne Ahonen ei kilpaillut viikonloppuna, hänen johtonsa maailmancupin kokonaiskilpailussa on edelleen murskaava. Lähin uhkaaja, Itävallan Martin Höllwarth on edelleen 504 pisteen päässä Ahosesta.
 - Janne on jo ihan hyvässä kunnossa. Eiköhän hän Neustadtiin lähde, Nikunen sanoi.

Tulokset: www.fis-ski.com