11.3.2007← Takaisin

Malysz liiteli Salpausselän voittoon, Ahonen kahdeksas

Suomen mäkikotkat olivat vaisuja Salpausselän henkilökohtaisessa kisassa, kun taas Puolan Adam Malysz laulatutti fanejaan voitollaan.

Adam Malysz oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta neljäntenä, mutta hänen toisen kierroksen 128-metrinen leiskautuksensa siivitti puolalaisen ykköseksi. Malyszin voitto oli lopulta ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Itävallan Andreas Kofler jäi hänestä 7,5 pistettä. Saksan Martin Schmitt sijoittui kolmanneksi ja pokkasi myös Man of the day -tittelin olemalla paras maailmancupin 15 parhaan ulkopuolelta sijoittunut hyppääjä.
Uransa 33. voitollaan Malysz nousi voittotilastossa jo toiseksi legendaarisen Jens Weissflogin rinnalle. Tilastoa johtaa edelleen ylivoimaisesti Matti Nykänen 46 osakilpailuvoitollaan. Malysz puki kisan jälkeen päälle myös Nordic Tournamentin johtajan sinisen liivin.
Suomalaiset eivät löytäneet parasta virettään kisaan. Janne Ahonen oli suomalaisista paras sijoittumalla kahdeksanneksi, mutta lahtelaista tämä ei hirveästi hymyilyttänyt. Koko kausi on ollut hänelle tuskien taivalta.
- En muista, koska olisin tässä vaiheessa kautta odottanut jo seuraavaa, Ahonen tuumi kisan jälkeen.
Matti Hautamäki oli kilpailun yhdeksäs. Parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia, mutta kuopiolaisen voiton metsästys kaatui ensimmäiseen 112,5 metrin hyppyyn.
- Tämän viikonlopun kilpailuhypyistä 3/4 olivat hyviä, Hautamäki sanoi toivoen kaikkien hyppyjen onnistuvan Puijolla.
- Joskus menee hyvin, yleensä huonommin. Kauden parhaat hypyt olivat tässä, mutta eipä siihen paljon vaaditukaan.
Tami Kiuru oli 26:s, mutta sija ei tyydyttänyt häntä lainkaan.
- Ei tässä kisassa mitään julkaisukelpoista ollut, hän tuhahti.
Harri Olli, Arttu Lappi ja Janne Happonen karsiutuivat toiselta kierrokselta.