Uutisen päiväys

8.12.2012← Takaisin

Malvalehto viides Quebecin vapaan sprintissä

  Mona-Liisa Malvalehto hiihti parhaana suomalaisena viidenneksi Quebecin vapaan sprintin kisassa. Malvalehto oli karsintojen ylivoimaisesti nopein. Toiseksi parhaan ajan karsinnoissa hiihtänyt Venäjän Svetlana Nikolaeva jäi Malvalehdosta 5,57 sekuntia.

  - Aika-ajo oli aivan uskomaton: suksi oli hyvä, hiihdin rennosti ja viimeisen sata metriä painoin. Olin ihmeissäni aikaerosta. Olen kyllä todella tyytyväinen tähän päivään, kun eilinen painaa vielä, Malvalehto kertoo.
  Vapaan hiihtotavan henkilökohtaisessa sprintissä hiihdettiin kaksi kertaa 800 metrin lenkki. Omia eriään hallinnut Malvalehto taipui finaalissa viidenneksi.
  - Olisihan se kiva olla podiumilla. Taisi olla minulta paras vapaan sprintti koskaan. Latu oli aivan mössöä ja kun siihen satoi vielä nihkeää lunta päälle, niin voin sanoa, etten tykännyt radasta. Olin finaalissa koko ajan todella tiukoilla. Sain huonon startin ja viimeinen finaali hiihdettiin aika kovaa. Yllättävän hyvin pystyin vielä loppusuoralla taistelemaan. Toki halusin palkintopallille, mutta olen todella tyytyväinen. Viime vuonna en jaksanut hiihtää neljää erää ja nyt jaksoin taistella finaalin loppusuoralle saakka.

  Kyllönen karsiutui finaalista sijoittuen kokonaiskisassa seitsemänneksi.
  - Kaksjakoiset tunnelmat. Ihan kohtuullinen vaparin sprintti, mutta en missään nimessä voi olla tyytyväinen, kun tavoite oli A-finaalissa ja jäin paikasta vain muutaman kymmenyksen. Ei vaan lopussa löytynyt iskukykyä. Horjahdin lopussa, kun alusta on epätasainen. Toisaalta hiihto ja tekeminen muutenkin on mennyt todella paljon eteenpäin, Kyllönen kertoo.

  Miehistä Anssi Pentsinen ja Martti Jylhä etenivät karsintojen seitsemänneksi ja kahdeksanneksi nopeimmilla ajoilla. Matias Strandvall oli karsintojen 39:nneksi nopein ja karsiutui välieristä.
  Pentsinen oli vapaan sprintin paras suomalaismies yhdeksännellä sijallaan.
  - Ihan positiivinen fiilis. Tämä oli minun uran kolmanneksi paras sijoitus. Olisihan siinä ollut saumaa pidemmällekin. Tein loppusuoralla hätäisen vaihdon toiseen laitaan ja oletin, että pääsen sieltä ohi, se oli kuitenkin ihan pehmeänä ja voimat eivät riittäneet ohittamaan. En tiedä olisinko toisella taktiikalla edennyt finaaliin. Ensi viikonloppuna jatketaan vapaan sprinttejä ja luultavasti torstaina hiihdän normimatkan.

  Puolivälierässään huonon lähdön saanut Jylhä nousi loistavalla hiihdolla jo toiseksi, mutta jäi loppusuoralla pussiin ja tasaisen erän neljänneksi karsiutuen näin välieristä. Kokonaiskisassa Jylhä sijoittui 17:nneksi.
  - Olen vähän kyllä pettynyt. Siinä oli vähän ahdasta ja löin sauvani sukseen. Ajattelin korjata sijoituksen heti paremmaksi, kun kukaan ei odota ja onnistuin siinä. Olin katsonut paikan valmiiksi ja onnistuin nousemaan toiseksi. Koko ajan piti kovaa puolustaa paikkaa, mutta onnistuin siinä. Omasta mielestä minulla oli fyysisesti voimia ja mahdollisuuksia, mutta oli vissiin vähän liian mukava olo olla toisena.

  Tulokset:
  http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?cal_suchsector=CC&event_id=31848