Uutisen päiväys

26.11.2008← Takaisin

Mäkimiehet rauhallisin mielin kauden avaukseen

    Rukan Nordic Openingissa on luvassa mielenkiintoisia jännitysnäytelmiä muun muassa mäkihypyn parissa.

    Lumimyräkästä huolimatta Suomen mäkijoukkue odottaa maailmancupin avausta rauhallisin mielin. Kausi avataan viikonloppuna lumisissa tunnelmissa Kuusamon Rukalla.

    A-maajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen kertoo, että pojilla on takana hyviä harjoitushyppyjä. Keskiviikkona muun muassa Arttu Lappi on esittänyt loistolentoja lumipyryn keskellä.

    - Poikien kanssa asutaan hotellin ulkopuolella mökkikylässä, joka on vaikuttanut parhaalta ratkaisulta. Ollaan näin kiireettömämmässä ympäristössä, Väätäinen toteaa.

    Hyppääjien valmistelut ovat sujuneet odotetusti. Maajoukkueessa on mukana muun muassa loistavia hyppyjä esittänyt Ville Larinto ja joukkueeseen takaisin palannut Harri Olli.

    - Kauden avaus on aina mielenkiintoinen, jota pojatkin odottavat innolla. Yli puoli vuotta tässä on harjoiteltu tulevaa kautta varten, Väätäinen painottaa.

    Päävalmentaja kertoo, että joukkueen lähtökohtana on saavuttaa Rukalta hyviä lopputuloksia, johon urheilijat itsekin voivat olla tyytyväisiä. Tällä hetkellä suomalaisten tilanne näyttää positiiviselta.

    - Uskon että ainakin SM-mitalikolmikko on edelleen iskussa ja kantamassa vastuuta menestyksestä. Takaa on kuitenkin tulossa muita kovia haastajia, Väätäinen miettii.