Uutisen päiväys

5.1.2009← Takaisin

Mäkimiehet leiskauttivat hyviä hyppyjä

    Itävallan Bischofshofenin mäessä nähtiin tänään komeita hyppyjä. Keski-Euroopan mäkiviikko jatkui karsinnalla, kun huomenna odottaa jännittävä viimeinen ja neljäs osakilpailu.

    Tänään suomalaisista karsimaan joutuivat ainoastaan Sami Niemi ja Kalle Keituri. Matti Hautamäki, Harri Olli ja Ville Larinto ovat varmistaneet kisapaikkansa, koska he kuuluvat maailmancupin kärkikymmenikköön.

    Sami Niemi aloitti suomalaisista ensimmäisenä karsinnan. Niemi hyppäsi 116,5 metriä, joka ei ihan riittänyt huomiseen kilpailuun. Sen sijaan Kalle Keiturin 123 metrin hyppy riitti kilpailuun mukaan, jolla hän oli 18. sijalla. Karsinnan voiton vei loistavassa hyppyvireessä oleva Norjan Anders Jacobsen, joka hyppäsi 137,5 metriä.

    -
    Nuorilla kavereilla oli tänään nähtävissä väsymystä, joka on rankan reissaamisen seurausta. Tässä ei muu auta kuin keskittyä huomiseen kisaan. Sen jälkeen voidaan sanoa, että reissusta on selvitty, mäkihypyn päävalmentaja Janne Väätäinen toteaa.
    Karsinnan ulkopuolella leiskautettiin komeita metrilukemia. Pisimmälle ponkaisi Venäjän Dimitri Vassiliev, joka laskeutui 137 metrin kohdalle. Sveitsin Simon Ammann ja Itävallan Gregor Schlierenzauer eivät tänään hypänneet.
    Matti Hautamäki jaksoi jälleen ilahduttaa suomalaisia 127,5 metrin hypyllään, mutta hän ei onnistunut tekemään kunnollista alastuloa. Harri Olli leiskautti 128,5 metriä, kun Ville Larinto ponkaisi upeasti 129,5 metriä. Hautamäki oli karsinnan, kun Olli oli ja Larinto.

    -
    Matin alastulo oli selkeä osoitus turhautumisesta, mutta muuten hän hyppäsi melkein omalla tasollaan. Ville taas aloitti harjoitushyppynsä vaikeasti, mutta pääsi pian kuitenkin jyvälle. Häneltä loistava hyppy karsinnassa, josta on hyvä jatkaa huomiseen kisaan, Väätäinen hehkuttaa.

    -
    Harri ei ollut tänään ihan sujut mäen kanssa, mutta eiköhän mies siitä huomiseksi tokene, Väätäinen lisää.
    Suomalaisten parit huomisen kilpailun ensimmäiselle kierrokselle: Kalle Keituri – Markus Eggenhofer AUT, Matti Hautamäki – Balthasar Schneider AUT, Harri Olli – Kamil Stoch POL ja Ville Larinto – Alex Korolev KAZ
    Neljäs osakilpailu hypätään huomenna kello 17.05.