Uutisen päiväys

6.11.2008← Takaisin

Mäkimaajoukkue hyvässä vireessä ennen kauden alkua

”Hyväkuntoisia nuoria miehiä”, arvioi päävalmentaja Janne Väätäinen joukkojaan kauden alkaessa.

Maajoukkueen hyppääjät Janne Happonen, Matti Hautamäki, Arttu Lappi, Ville Larinto ja Sami Niemi kertoivat tunnelmiaan torstaina Helsingissä MEauton tiloissa. A-maajoukkuen Kalle Keituri ei ollut paikalla, koska hän asuu toistaiseksi Saksassa.

Mäkihyppääjien kilpailukausi 2008-09 starttasi jo syyskuun lopulla joukkuemäen SM-kisoilla Kuopiossa. Varsinaiseen talviseen kilpailurytmiin päästään 15. marraskuuta, kun Rovaniemellä järjestetään Ensilumen kisat. Niiden yhteydessä ratkaistaan jälleen Suomen-mestaruuksia, nyt normaalimäessä. Nämä kilpailut ovat mestaruusarvon lisäksi tärkeitä siksi, että ne ovat tarkkailukisoja valittaessa joukkuetta maailmancupin avaukseen Rukalle 28.-29.11. Toinen tarkkailukilpailu on 19.11. Rukan suurmäessä.

"Suomella on Rukalla iso joukkue, karsintaan pääsee kuusi maajoukkueen ja kuusi kansallisen ryhmän hyppääjää. Joukkuetta valittaessa aikaisemmat näytöt vaikuttavat ja menestys FIS kesä Grand Prixssa. Kotimaan kilpailut ovat näytön paikka ja mahdollisuus uusille nimille päästä mukaan," Janne Väätäinen sanoo.

Päävalmentaja ja koko joukkue odottavat positiivisella mielellä tosi toimiin pääsemistä. "Tällä hetkellä näyttää lupaavalta niin nuorten hyppääjien kuin kokeneempienkin osalta," Väätäinen arvioi.