Uutisen päiväys

20.10.2003← Takaisin

Mäkikotka Toni Nieminen aloittelee uraa raviohjastajana

Toni Nieminen aloittelee raviohjastajan uraansa. Ravihevosiin puolisonsa Veeran avustuksella hurahtanut mäkikotka istuu lämminveriori Casper Kähön rattaille Kuopion iltaraveissa 21. lokakuuta. Startti on miehen ensimmäinen.

Toni Nieminen voitti kultaa Albertvillen talviolympiakisoissa vuonna 1992. Hän oli nuorin kultamitalisti talvikisojen historiassa. Vasta 16-vuotias mäkimies vei suurmäen kullan, normaalimäen pronssin ja iski vielä Suomen joukkueenkin kultakantaan. Sittemmin mäkihyppääjä on löytänyt uuden suosikkilajin raviurheilun parista.

- Kolmisen vuotta sitten muutin Kuopion seudulle ja innostuin hevosista oikein toden teolla. Kohta sitten hankimme Veeran kanssa oman hevosen ja nyt on ajolupa taskussa, joten laji vei mukanaan,  28-vuotias Nieminen kertoo.

Ravimaailmaan sukeltamisestaan huolimatta Nieminen ei ole lyönyt hyppysuksiaan naulaan. Taidot ovat yhä tallella: Viime talvena hän oli mukana A-maajoukkueessa, mutta valitettava loukkaantuminen vei miehen tauolle. Kuluneen kesän muovimäen SM-kisat kuitenkin lupaavat hyvää alkavaa kautta ajatellen.

- Hyppyura on päätyöni ainakin vielä tulevan talven. Kauden menestyksestä riippuu, jatkuuko ura siitä eteenpäin. Ravihommat ovat mukavaa vastapainoa treenaamiselle, ohjastajan urasta ei voi vielä sanoa mitään, mies naurahtaa.