Uutisen päiväys

7.4.2017← Takaisin

Mäkihypyn maailmancupkalenteri suunnittelussa Zürichissä, Suomeen haetaan neljää osakilpailua kaudelle 2017/18

Mäkihypyn ja yhdistetyn kauden 2017/18 kilpailukalentereita suunnitellaan parasta aikaa FISin kalenterikokouksessa Zürichissä. Suomen Hiihtoliitto hakee neljää mäkihypyn ja viittä yhdistetyn kilpailua olympiatalvelle.

Suomen Hiihtoliitto sai erinomaisen palautteen sekä Ruka Nordicin että Lahden MM-kilpailujen järjestelyistä. Edellisvuonna siirtojen ja peruutusten kohteena olleet kilpailut onnistuivat kokonaisuudessaan erinomaisesti.

”Saimme erinomaista palautetta mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailuista Rukalla ja Lahdessa. Järjestelyjen onnistuminen kokonaisuudessaan luo perustan ja uskottavuuden tuleville maailmancupkisoille”, sanoo Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala

Lahden MM-kilpailut vetivät mäkimontun täyteen lähes jokaisena mäkikilpailupäivänä.

”Tunnelma mäkikisoissa oli upea, vähintäänkin samaa luokkaa kuin Keski-Euroopan mäkiviikolla. Mäkihyppy on paikan päällä helposti seurattava laji ja kilpailutapahtumana maailmancupin vetovoima on sama kuin menneen kauden MM-kisoissa”, jatkaa Kulmala.

Kaudelle 2017/18 mäkihypyn maailmancupiin Suomi havittelee neljää kilpailua. Kahta haetaan marraskuun lopun superviikonlopulle Ruka Nordiciin. Ruka Nordicin mäkikilpailut ovat kalenteriluonnoksessa henkilökohtaisia kilpailuja ja sijoittuvat lauantaille ja sunnuntaille.

"Olemme Rukalla todella iloisia saadessamme tunnustusta viime vuoden kisaviikonlopusta. Ensi talvena Ruka Nordic avaa olympiakauden ja paikalla ovat toivon mukaan kaikki Lahden maailmanmestarit. Uskon, että voimme jälleen viime vuoden tapaan tarjota niin urheilijoille kuin yleisöllekin upean talvisen tapahtumaviikonlopun", toteaa Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu.

Kahden muun kilpailun paikka vahvistuu viimeistään FISin kevätkongressissa Slovenian Portorozissa, missä kaikkien lajien kalenterit vahvistetaan lopulliseen muotoonsa.

Maailmancupien lisäksi on vuosittain Suomessa järjestetty myös alemman tason, Continental Cupin, osakilpailuja.  

Yhdistetyn maailmancupkalenteri on käsittelyssä lauantaina 8. huhtikuuta. Suomeen haetaan yhteensä viittä osakilpailua: kolmea Rukalle ja kahta kevään maailmancupviikonlopulle. Tiedote yhdistetyn kalenteriasioista julkaistaan lauantaina kokouksen jälkeen.

Kuva: Ruka Nordic