Uutisen päiväys

23.1.2007← Takaisin

Mäkihypyn maailmancup jatkuu viikonloppuna Oberstdorfissa

Suomen mäkijoukkue Oberstdorfissa 27.-28.1.2007 käytävissä HS137 mäen maailmancup-kilpailuissa on Janne Ahonen, Janne Happonen, Matti Hautamäki, Kalle Keituri, Arttu Lappi ja Harri Olli.

Alun perin kilpailut oli määrä hypätä Oberstdorfin lentomäessä, mutta huonojen lumiolosuhteiden takia kilpailu on siirretty suurmäkeen.
- Pellot täällä vieläkin vihertävät, kertoi tiistaina Oberstdorfista Suomen joukkueen valmentaja Janne Väätäinen.
- Sen verran saivat lunta kokoon, että HS137 mäki on kunnostettu. Lentomäkeen olisi tarvittu kolme kertaa enemmän, joten kisat oli pakko siirtää pienempään mäkeen, hän sanoi.
- Tällä hetkellä täällä pilvet roikkuvat tosi alhaalla ja lunta on luvattu illaksi. Samaa tosin luvattiin jo eilenkin, Väätäinen tiesi.
Suomalaishyppääjistä Matti Hautamäki ja Arttu Lappi ovat olleet Oberstdorfissa myöhäisestä maanantai illasta lähtien. He suuntasivat tuttuun Sonnenbichl-hotelliin suoraan Zakopanesta, jossa kilpailuja saatiin viime viikonloppuna vietyä läpi vain yksi kierros.
- Zakopanen reissu lentokentällä yöpymisineen oli sen verran rankka, että pojat valitsivat tämän vaihtoehdon. Lepäämiseen jää näin enemmän aikaa. Huomenna toivottavasti pääsemme mäkeen, Väätäinen sanoi.

Suomessakin on lopulta saatu sen verran talvea, että mäkihyppääjät pääsevät harjoittelemaan kunnon olosuhteissa. Kuopion HS127 mäki on ollut valmiina viime lauantaista ja Lahden ”betonistakin” päästään hyppäämään todennäköisesti keskiviikkona. Näin Zakopanesta kotimaahan palanneet saavat kaivattuja harjoitushyppyjä ennen seuraavaa lähtöä, joka on torstaina iltapäivällä. 

Oberstdorfin mäkikilpailuja on mahdollista seurata suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla molempina päivinä klo 14.30-16.30. Myös Eurosport lähettää Oberstdorfin mäkikilpailut livenä.

Lisätietoja kisoista: http://www.erdinger-arena.de/
On line-tulokset ja cuptilanteet: www.fis-ski.com