Uutisen päiväys

7.11.2009← Takaisin

Mäkihypyn ja yhdistetyn yhdistys perustettiin Kokkolassa 7. marraskuuta

Mäkihypyn ja yhdistetyn 17 jäsenseuraa päätti perustaa Kokkolan kaupungintalolla 7.11.2009 oman yhdistyksen, Finnjumping ry:n.

Mäkihypyn ja yhdistetyn lajiryhmän yhdistys tulee toimimaan maastohiihdon ja alpin lajiyhdistysten tavoin itsenäisenä Suomen Hiihtoliiton jäsenjärjestönä 1.1.2010 alkaen.

Finnjumping ry:n toimeenpanevaan hallitus valittiin kokouksessa. Puheenjohtajaksi valittiin Ilkka Tiilikainen ja hallituksenjäseniksi Mauri Haataja, Erkki Palm, Jyri Pelkonen, Jyrki Sahlström ja Pasi Sajasalo.
Varsinainen yhdistyksen hallituksen valinta tehdään ry:n ensimmäisessä varsinaisessa kevätkokouksessa huhtikuussa 2010.
Mäkihypyn ja yhdistetyn valiokunnan puheenjohtajana toiminut Ilkka Tiilikainen jatkaa edelleen lajiryhmän puheenjohtajatehtävissä Finnjumping ry:n toimeenpanevassa hallituksessa. Uuden yhdistyksen toiminnan käynnistykseen liittyy paljon haasteita tarkan taloushallinnon ohella. Lajiryhmän toimintastrategia on laadittava mäkihypyn ja yhdistetyn huippu-urheilun ja seuratoiminnan laadun varmistamiseksi.
- Uuden yhdistyksen toiminnan käynnistämisessä tarvitaan koko lajiryhmän osaamista ja panosta. Ensisijaisesti toimintavuosi käynnistetään maajoukkueiden toiminta turvaten, kuitenkin niin että työryhmät aloittavat jatkovalmistelut välittömästi, meillä on hienojen lajien hieno tulevaisuus turvattavana, toteaa Ilkka Tiilikainen.
Finnjumping ry-nimi valintaan vaikutti nimen aiempi tunnettuus kotimaassa ja kansainvälisesti.

- Pyysimme nimiehdotuksia seuroilta ja yhteistyökumppaneiltamme, saimme erinomaisia ehdotuksia ja tämä aiemmin käytössä ollut nimike sai myös kannatusta, kertoo Tiilikainen taustoista.