Uutisen päiväys

14.2.2007← Takaisin

Mäkihypyn ja yhdistetyn Sapporon joukkueet on valittu

Suomen mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueet valittiin Lahdessa kisattujen SM-kilpailujen jälkeen.

Sekä mäkihypyn että yhdistetyn MM-urheilijat saattoi suoraan lukea tämän päivän SM-kisojen tuloslistasta. Mutta aivan yhtä yksioikoista joukkueiden valinnat eivät olleet. Mäkihypyssä viimeisille edustuspaikoille olisi ollut useitakin ottajia, ja yhtä lailla pohdintaa tarvittiin yhdistetyn joukkueen nimeämisessä. Se oli lopulta jopa niin kinkkistä, että yhdistetyssä joukkueen kokoa päätettiin kasvattaa yhdellä, sillä viidennen paikan nimeäminen oli lähestulkoon mahdotonta.

– Valintakriteereissä otetaan huomioon kansainvälinen menestys, aikaisemmat kilpailut sekä SM-kilpailut, selvitti lajijohtaja Janne Marvaila valintaperusteita.

– Jouni Kaitainen osoitti tänään, että hän on erinomaisessa kunnossa.

Päävalmentaja Jouko Karjalainen muistutti myös, että Ville Kähkönen on joutunut sairastelun takia pitämään taukoa. Se näkyi auttamattomasti hänen SM-kisojen tuloksessa (6:s).

– Ville on kuitenkin ollut henkilökohtaisissa tuloksissa parempi kuin Jouni, ja hän oli myös mukana voitokkaassa maailmancupin joukkuekisassa Val di Fiemmessä.

Mäkihypyn päävalmentaja Tommi Nikusen mielestä keskiviikon SM-kisojen ensimmäisellä kierroksella oli selvästi kontrolliruuvi päällä, sillä viimeinen näytönpaikka aiheutti lisäpaineita.

– Tamin (Kiuru) hypyt viime viikon jälkeen ovat olleet hänen talven kovimpia. Oli tiedossa, että hän on tulossa vielä, Nikunen kertoi.

 

Mäkihypyn joukkue:

Janne Ahonen, Lahden Hiihtoseura

Janne Happonen, Puijon Hiihtoseura

Matti Hautamäki, Puijon Hiihtoseura

Arttu Lappi, Puijon Hiihtoseura

Harri Olli, Ounasvaaran Hiihtoseura

Tami Kiuru, Lahden Hiihtoseura

 

Yhdistetyn joukkue:

Hannu Manninen, Ounasvaaran Hiihtoseura

Anssi Koivuranta, Kuusamon Erä-Veikot

Jaakko Tallus, Lieksan Hiihtoseura

Janne Ryynänen, Ounasvaaran Hiihtoseura

Jouni Kaitainen, Lahden Hiihtoseura

Ville Kähkönen, Ounasvaaran Hiihtoseura