Uutisen päiväys

3.12.2013← Takaisin

Mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueet Lillehammerin maailmancupiin on valittu

  Naismäkihyppääjät avaavat maailmancupkautensa sekajoukkuekilpailulla Suomen itsenäisyyspäivänä perjantaina 6. joulukuuta Norjan Lillehammerissa. Joukkueessa naisista hyppäävät Julia Kykkänen ja Susanna Forsström. Sama kaksikko jatkaa henkilökohtaisessa kilpailussa lauantaina, kun naisten maailmancup käynnistyy HS100-mäessä.  Klingenthalista Rukan kautta Lillehammeriin matkannut miesten maailmancup jatkuu HS100-mäen karsinnalla lauantaina 7.12. Suomen kolme hyppääjää kisassa ovat Janne Ahonen, Janne Happonen ja Olli Muotka. Edellisistä valitaan kaksi perjantain sekajoukkuekilpailuun naisten seuraksi.

Joukkueeseen valitut ovat tällä hetkellä maailmancupin pistetilanteen kolme parasta hyppääjää. Kilpailujen lisäksi valintaan on vaikuttanut kolmen hyppääjät pitkän aikavälin kuntonäytöt. 


  Joukkueen yhteinen tavoite loppuvuodelle on saada vuoden vaihteen mäkiviikolle viiden hyppääjän kiintiö. Quata-paikkoja joukkue voi lisätä menestymällä sekä maailmancupissa että Continental Cupissa.

Ahonen, Happonen ja Muotka hyppäävät myös Saksan Titisee Neustadtin ja Engelbergin maailmancupit.  Yhdistetyssä Lillehammerin kilpailussa Suomea edustavat Janne Ryynänen, Ilkka Herola ja flunssasta toipuva Eetu Vähäsöyrinki. Joukkueen kauden päätavoite on neljän urheilijan saaminen Sotšin olympialaisiin. Tätä tavoitetta kohti mennään myös Lillehammerin maailmancupissa.  Muiden kilpailujen osalta joukkueet tiedotetaan loppuviikosta.

  Mäkihypynohjelma ja aikataulut Lillehammerissa.

  Yhdistetyn ohjelma ja aikataulut Lillehammerissa.