Uutisen päiväys

26.7.2008← Takaisin

Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix käynnistyi joukkuekilpailulla – Suomi viides

Mäkihypyn kesä Grand Prix käynnistyi lauantaina 26.7.2008 Saksan Hinterzartenissa HS 108 mäessä joukkuekilpailulla. Joukkuekilpailun voiton vei Itävalta, Suomen joukkue sijoittui kilpailussa viidenneksi. Suomen joukkueessa hyppäsivät Ville Larinto, Arttu Lappi, Kalle Keituri ja Harri Olli.

Päävalmentaja Janne Väätäinen totesi tuloksen olleen sellainen kuin realistisesti oli odotettavissa.
- Joukkuekilpailulle ei ollut eilisten harjoitusten ja karsinnan jälkeen suuria odotuksia. Tulos ei ole huono, mutta ei loistokaskaan. Tilanne oli uusi kaikille tässä kokoonpanossa. Planicassa oltiin kevään lopussa joukkuekilpailussa toisena – täällä joukkueessa ei ole mukana yhtään hyppääjää siitä joukkueesta, analysoi Väätäinen.

Suomen joukkueen avauskierroksen hyppääjä Ville Larinto sai Väätäiseltä päivän onnistujan tittelin.
- Ilman muuta Villelle pitää antaa päivän onnistujan titteli, hoiti hyvin tonttinsa. On aina kova paikka avata kilpailu. Niitä ei ole liikaa, jotka pärjäävät siinä. Nämä olivat tärkeät suoritukset tulevaisuutta ajatellen, niin Villelle kuin meille valmentajillekin. Tuo varmasti paljon iloa tulevaisuudessa, kiitteli Väätäinen 18-vuotiaan Ville Larinnon kilpailusuorituksista.


Tuloskooste
Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2008
26.7.2008 Hinterzarten GER, joukkuekilpailu HS 108
1. Itävalta 1028.5 (Andreas Kofler, Manuel Fettner, Gregor Schlierenzauer, Thomas Morgestern)
2. Saksa 1023.0
3. Tsekki 955.5
4. Norja 929.0
5. Suomi 928.0(Ville Larinto, Arttu Lappi, Kalle Keituri, Harri Olli)

Tulokset www.fis-ski.com

Kesä Grand Prix:llä hypätään 10 henkilökohtaista kilpailua, niistä ensimmäinen hypätään sunnuntaina 27. heinäkuuta Hinterzartenissa (GER). Suomalaisista kilpailussa mukana Kalle Keituri ja Harri Olli. Arttu Lappi, Sami Niemi ja Ville Larinto karsiutuivat kilpailusta.