3.10.2008← Takaisin

Mäkihypyn FIS kesä-GP: Schlierenzauer ja Amman kärjessä - kaksi suomalaista pisteillä

Mäkihypyn FIS kesä-Grand Prix´n viimeistä edellinen kilpailu hypättiin perjantaina syksyisessä Klingenthalissa, Saksassa.

Koko sarjan voitto on kahden kauppa. Sarjaa johtavat miehet olivat kärjessä myös tänään: voittaja Gregor Schlirenzauer, AUT ja toinen Simon Amman, SUI. Suomalaisista paras oli Kalle Keituri, joka oli 11:s.

Kalle Keiturille, 24, sijoitus oli kesäkiertueen paras ja uran kolmanneksi paras maailmancuptason kisassa.
    - Kalle teki kaksi hyvää suoritusta, hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen jopa viidentenä. Hän on koko ajan parantanut. Tästä on hyvä jatkaa, kommentoi Suomen maajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen.

- Myös Ville Larinnon, 18, kisasta jäi hyvä maku, parempi kuin lopputulos näyttää. Ville oli 24. ja sai monta hyvää päänahkaa.

FIS kesä-GP:n finaaliviikonlopussa mukana oleva toinen juniorihyppääjä, Sami Niemi, 18, ei selviytynyt karsinnasta varsinaiseen kilpailuun.

- Nyt suihkuun ja syömään ja sitten kohti Tshekkiä ja Libereciä, Väätäinen totesi.

FIS kesä-Grand Prix´n viimeinen osakilpailu hypätään ensi talven MM-mäessä Tshekin Liberecissä lauantaina.