Uutisen päiväys

6.12.2013← Takaisin

MÄKIHYPPY: Suomi 11. Lillehammerin sekakisassa

  Norjan Lilllehammerissa käytiin perjantaina mäkihypyn joukkkuekisa. Lumisateisissa olosuhteissa Suomen joukkue karsiutui toiselta kierrokselta. Suomalaisnelikkö keräsi avauskierroksella pisteitä 360,4 ja tulos riitti 11. sijaan. Sekakisassa oli mukana yhteensä 14 joukkuetta.

  Suomen joukkueessa hyppäsivät Julia Kykkänen, Olli Muotka, Susanna Forsström ja Janne Ahonen.

  Joukkueen parhaat pisteet (107,3) keräsi Olli Muotka 93 metriä kantaneella hypyllään.

  Lillehammerin joukkuemäki avasi naisten maailmancupkauden.

  "Ainahan oma hyppy olisi voinut olla parempi. Keulalla olisi ollut parannettavaa, mutta alastulot olivat nätit", naurahti Julia Kykkänen.

  "Lantio pitää saada pysymään paremmin asennossa, kun lähtee keulalta. Huomisen kisaan lähden hakemaan kahta hyvää ja rentoa hyppyä", jatkoi Kykkänen.

  "Eihän tuo päivän hyppy oikein hyvältä tunnu, mutta maailmancup on aloitettu ja tästä mennään eteenpäin. Itse tekniikassa ei ollut mitään huonoa, mutta ponnistus tapahtui vain metrin liian aikaisin", kommentoi hyppyään Susanna Forsström.

  Aikaisemmin päivällä hypättiin miesten HS 100 mäen karsinta. Karsinnassa suomalaisista parhaiten onnistui Janne Ahonen. Ahosen hyppy kantoi 94 metriä, mikä oikeutti 14:nteen sijaan. Olli Muotka oli karsinnan 22:s.

  Janne Happonen hyppäsi 87,5 metriä ja hänen sijoituksensa oli 41:s. Happonen karsiutui lauantaina hypättävästä kisasta.

  Lauantaina hypättävät kisat Lillehammerissa:
  16:00 Naisten mäki HS100
  18:00 Miesten mäki HS100