Uutisen päiväys

22.12.2013← Takaisin

Mäkihyppy: Julia Kykkänen joulutauolle kauden parhaalla sijoituksella

  • Julia Kykkänen Kuva: Ville Kantee

Julia Kykkänen hyppäsi tämän talvikauden parhaan tuloksen mäkihypyn maailmancupissa Hinterzaretenissa HS108-mäessä. Kykkänen ponnisti sijalle 13.

Ensimmäisellä kierroksella Kykkänen jakoi 14:nnen sijan ja lähti hyvistä asemista haastamaan kärkikymmenikköä.

"Hypyt olivat hyviä tänään, erityisesti ensimmäinen. Toinen ei lähtenyt ihan niin rennosti kuin ensimmäinen", Kykkänen mietti kisan jälkeen.

Lillehammerissa kadotettu hyppy löytyi Universiadeissa Italian Trentinossa ja nyt Hinterzartenissa sunnuntain kilpailussa. Valmentaja-isä Kimmo Kykkäsen kanssa lauantaina pidetty pitkä palaveri avasi ongelman.

"Vauhdit olivat kateissa, mutta emme tienneet, mistä se johtui. Syy löytyi käsistä ja hartioista. hartia oli vähän liian pystyssä ja pystyin korjaamaan sitä päivän kisaan."

Onnistuminen tuli oikeaan aikaan, juuri ennen joulutaukoa. Vuosi 2013 alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla, kun Kykkäsen solisluu murtui, mutta päättyi kuitenkin positiiviseen tulokseen.

"Nyt ei tarvitse repiä tukkaa päästä. Heli (Pomell) osti sitä varten minulle kyllä peruukin, mutta sekin säästyy nyt", naurahti rentoutunut Kykkänen.

Muutaman päivän akvtiivisen levon jälkeen Kykkänen harjoittelee Lahdessa. Hyppääminen jatkunee näillä näkymin vasta Venäjän Chaikovskyssa vuoden 2014 ensimmäisessä maailmancupissa. Joukkueet ja yhteyshenkilöt vuoden vaihteen ja tammikuun kilpailuihin julkaistaan maanantaina 23.12.

Hinterzartenin toisen osakilpailun voitti yli kymmenen pisteen marginaalilla seuraavaan Japanin Sara Takanashi. Toiseksi hyppäsi Venäjän Irina Avvakumova ja kolmanneksi Saksan Carina Vogt.
 
Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33474/race=3831/index.html

Maailmancupin pistetilanne http://data.fis-ski.com/pdf/2014/JP/3836/2014JP3836WC.pdf