Uutisen päiväys

16.11.2013← Takaisin

MÄKIHYPPY ja YHDISTETTY: Ryynänen ja Happonen Ensilumen kisojen voittajat (plain)

  Rovaniemen Ounasvaaralla kilpailtiin tänään mäen ja yhdistetyn Finlandia Veikkaus Cupin Ensilumen kisoissa. Mukana olivat kaikki maajoukkueurheilijat.

  Yhdistetyn kilpailun voittoon hyppäsi ja hiihti Ounasvaaran  Janne Ryynänen. Ryynänen piti kärkipaikkaa mäkiosuuden jo jälkeen. Edellisyön vesisade oli pehmittänyt ylämäen latua, mikä vaikeutti osaltaan hyppäämistä.

  "Mäessä olosuhteet olivat aika erilaiset kisassa kuin treeneissä. Tuuli tuli vaaran takaa, ja osui mäkeen vähän sivusta. Olosuhteet olivat kuitenkin suhteellisen tasaiset."

  "Hypyissä pääsin hyvin omalle tasolle tai samalle, mitä treeneissäkin", Ryynänen jatkoi.

  HIihtoosuuden toiseksi nopeimmalla ajalla selvittänyt Ryynänen oli tyytyväinen nykykuntoonsa.

  "Hiihdossa on myös menty eteenpäin. Vaikka tulokset ovatkin näyttäneet hyvää, niin ensimmäinen hiihto lumella on aina arvoitus. Parasta on, että olen saanut tehdä kesä GP:stä saakka ehjän harjoituskauden, ilman sairastumisia."

  Yhdistetyn kilpailussa toiseksi tuli Lahden Hiihtoseuran  Mikke Leinonen. Kolmas oli Puijon Hiihtoseuran  Ilkka Herola.

  Happonen vahvin mäessä

  Erikoismäen kilpailun voittoon hyppäsi kymmenen pisteen marginaalilla  Janne Happonen.

  "Kisa oli ihan hyvä. Tuulesta ei ollut apuja tänään, tyhjään mäkeen joutui hyppäämään. Omista hypyistä ensimmäinen oli erinomainen ja toinen hyvä, se suuntautui ehkä pikkuisen liian eteen", Happonen kertoi.

  Kokonaisuudessaan Happosen mukaan päivän esitys oli mallikelpoinen aloitus lumikaudellle.

  "Kisoja vaan pitäisi saada alle, että rutiini löytyy. Ehkä liian paljon vielä jännittää kisa ja tänään tietysti siirtyminen muovilta lumelle kisatilanteissa. Mutta eipä tuo nyt kuitenkaan kummempaa ollut."

  Happonen on testien mukaan hyvässä kunnossa. Syksyn harjoitusjakso on tehty kärsivällisesti loppuun saakka ennen kilpailukauden herkistelyä.

  Toiseksi Rovaniemellä hyppäsi Japanin  Noriaki Kasai  ja kolmanneksi Kuusamon Erä-Veikkojen  Anssi Koivuranta.

  Lauantaina hypättiin myös naisten mäkikisa. Voittoon hyppäsi Japanin Yuki Ito ennen Lahden Susanna Forsströmiä ja Ounasvaaran Jenny Rautionahoa.

  Yhdistetyn tulokset kokonaisuudessaan

  Mäkihypyn miesten tulokset kokonaisuudessaan

  Naisten mäkihypyn tulokset kokonaisuudessaan