Uutisen päiväys

22.12.2013← Takaisin

Mäkihyppy: Ahonen mäkikisan jäännöspisteille - Mäkiviikon hyppääjät valittu

  Mäkihypyn maailmancupin viimeinen osakilpailu ennen joulutaukoa sujui suomalaisilta alavireisesti Sveitsin Engelbergissä. Vaikka kaikki suomalaiset Lauri Asikainen, Olli Muotka ja Janne Ahonen hyppäsivät kilpailuun, jäi parhaaksi tulokseksi Janne Ahosen 29. sija.

  Janne Ahosen viikonloppu sujui kisatilanteissa alavireisesti.

  "No ei tämä ollut kovin hyvä viikonloppu. Hyviä hyppyjä tuli koekierroksilla ja karsinnoissa, mutta kisaan en semmoisia saanut. Tasaisuutta pitäisi nyt löytää, vaikka parhaat hypyt riittävät ihan kohtuullisille sijoille."

  Mäkiviikolle Ahonen joutuu valmistautumaan mahdollisesti ilman lumihyppyjä kotimaisemissa.

  "Näyttää vahvasti siltä, että Lahdessa ei pääse hyppäämään. Olen kyllä valmistautunut mäkiviikolle sekä lumihypyillä että ilman. Voi jopa olla, että nyt olisi ihan hyvä olla hyppäämättäkin, nyt on tullut aika paljon hypättyä", Ahonen puntaroi taktiikkaa.

  Lauri Asikainen oli tänään 36:s. Asikainen oli pettynyt viikonloppuun.

  "Aika vaisut fiilikset tästä viikonlopusta jäi. Ekassa kisassa karsinnasta pihalle ja nyt ei asiaa toiselle kierrokselle. Ei siinä ole mitään yhtä asiaa, millä se aukeaisi. Pitäisi saada pääkopan puristus auki onnistumisella, niin kyllä se hyppy sieltä varmasti löytyisi", Asikainen sanoi.

  Olli Muotkan hyppy on kateissa, eikä mies paljon selitellyt.

  "Hypyt eivät ole osuneet kohdilleen täällä eikä harjoituksissa Lahdessa. Tällä hetkellä ei vaan kulje, enkä osaa sitä paremmin selitellä. Nyt vaan pitää jaksaa tehdä töitä. Joulutauko tulee tarpeeseen ja on mukavaa, että saa viettää sen läheisten kanssa", mietti Muotka.

  Engelbergissä voittoon hyppäsi Puolan Kamil Stoch. Toisesta ja kolmannesta sijasta käytiin tiukka kamppailu, jossa paremmin venytti Itävallan Andreas Wellinger. Kolmas oli eilen voittoon hypännyt Puolan Jan Ziobro.

  Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33544/race=3873/index.html

  Mäkiviikon joukkue valittu

  Valmennustiimi päävalmentaja Pekka Niemelän johdolla teki valinnat Keski-Euroopan Mäkiviikolle. Oberstdorfista 28.12. alkavalle kiertueelle lähtevät Janne Ahonen, Anssi Koivuranta, Jarkko Määttä ja Sami Niemi.

  Valmennustiimi hakee nyt yksilökohtaisesti jokaiselle joukkueen jäsenelle parasta kisa- ja harjoitusohjelmaa.

  "Ahonen on tietysti mukana. Anssi Koivuranta ja Jarkko Määttä ovat hypänneet hyvin Continental Cupissa ja kuntokäyrä on nouseva. Sami Niemi ponnisti hienosti Universiadeissa ja vire on positiivinen", perusteli Niemelä valintoja.