Uutisen päiväys

11.6.2008← Takaisin

Mäkihyppääjät ensimmäisellä leirillä uuden valmennusjohdon alaisuudessa

    Suomen Hiihtoliiton mäkihypyn A-maajoukkue ja Vancouver-ryhmä aloittivat maanantaina ensimmäisen leirinsä päävalmentaja Janne Väätäisen ja kakkosvalmentaja Pentti Kokkosen alaisuudessa.

    Leiriä pidetään Rovaniemellä 9.-13.6. ja 13.-15.6. Rukalla.

    - Vaikka me kaikki tunnemmekin toisemme jo ennestään, ollaan täällä kuitenkin tutustumassa toisiimme ja toimintatapoihin. Itsekin katselen asioita nyt vähän eri näkökulmasta, kertoo päävalmentaja Väätäinen.

    - Tavoitteena on tehdä asioita erilailla kuin on totuttu ja uusien asioiden löytäminen. Paneudumme aivan perusasioihin. Tämä koskee esimerkiksi harjoituksiin valmistautumista tai vaikka vauhtimäkiasentoja. Olosuhteet Rovaniemen HS100 mäessä ovat olleet tuulen takia aika haasteelliset. Tiistaina saimme viedyksi läpi kaksi harjoitusta. Tänään emme ole mäkeen päässeet, Väätäinen kertoo.

    Janne Väätäisen mukaan osa hyppääjistä on jo nyt suhteellisen hyvällä tasolla vaikka useimmilla on takana parin kuukauden hyppytauko.

    - Osa ryhmästä on aloittanut hyppäämisen kotona jo toukokuun puolenvälin jälkeen. Odotettavissa on että hyppymäärän lisääntyessä taso saattaa jopa laskea, vaikka sitä ei tietenkään toivota, Väätäinen miettii.

    Mäkihypyn A-maajoukkue jatkaa leiriään viikonloppuna Rukan suurmäessä. Seuraavaksi ryhmä kokoontuu Alastarossa moottoripyöräilyn merkeissä 18. kesäkuuta. Juhannuksen jälkeen matka suuntautuu Saksaan, jossa leireillään viikon verran Klingenthalin HS140 mäessä.