Uutisen päiväys

25.1.2014← Takaisin

MÄKI ja YHDISTETTY: Yhdistetyn joukkue upeasti viidenneksi - Forsströmille mc-pisteitä Planicasta

Kauden toisessa joukkuekilpailussa yhdistetyn miehet venyivät kauden parhaaseen suoritukseen. Tiistaina olympiakoneeseen valitut urheilijat lunastivat lupauksia ja sijoittuivat Saksan Oberstdorfissa käydyssä kilpailussa viidenneksi.

Hyppykierroksen jälkeen joukkue, Ilkka Herola, Mikke Leinonen, Eetu Vähäsöyrinki ja Janne Ryynänen, oli neljäntenä. Ladulle joukkue lähti 41 sekuntia johdossa ollutta Ranskaa perässä.

Päävalmentaja Petter Kukkosella oli erinomaiset tunnelmat kisan jälkeen.

"Tosi hyvät fiilikset kyllä. Mukava jatkumo viimeviikonlopusta, kun Ilu (Ilkka Herola) onnistu siellä, niin neljä jätkää tänään kehissä ja jokaisen huulilla näkyi hymy. Onnistumien oli helpotus kaikille, että osataanhan me tehdä tää homma. Toivon mukaan tästä saa itseluottamusta tekemiseen olympialaisia ajatellen", Kukkonen sanoi.

Janne Ryynänen iloitsi jokaisen joukkueen jäsenen onnistumisesta.

"Tänään oli varmaan hyvä päivä kaikilla. Kaikki pystyivät omalla tasollaan suoriutumaan mäessä ja sitten tuolla ladullakin tuntui olevan kaikilla hyvä päivä. Ainahan sitä parannettavaa löytyy, mutta tänään pitkästä aikaa oli semmoinen päivä, että kaikki onnistuivat omalla tasollaan", Ryynänen kertasi.

Petter Kukkosen ja Janne Ryynäsen kommentit kokonaisuudessaan kisan jälkeen https://soundcloud.com/sourcecloud/1-2014-oberstdorf-petter

Suomen kanssa sijoista 4-6 taistelivat Norja ja Japani. Norja oli lopulta neljäs ja Japanin Suomi jätti kuudenneksi.

Viimeisen joukkuekilpailun ennen olympialaisia voitti lopulta Saksa. Toinen oli Ranska ja kolmas Itävalta.

Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/nordic-combined/events-and-places/event=33489/race=1708/index.html

Sunnuntaina kilpaillaan yksilökilpailu HS137/10 kilometriä. Kilpailu alkaa klo 12. Live-seuranta ja tulokset http://www.fis-ski.com/nordic-combined/events-and-places/event=33489/race=1709/index.html

Kilpailua voi seurata livenä myös MTV MAXilla klo 12.15 alkaen.

Forsström liiteli 24:nneksi Planicassa

Naisten mäkihypyn maailmancupin kilpailu siirrettiin Planicaan Ljubnon huonojen olojen vuoksi. Suomesta kilpailussa mukana oli Lahden Hiihtoseuran Susanna Forsström, joka hyppäsi 24:nneksi.

Perjantain harjoitukset jouduttiin perumaan kovan lumisateen vuoksi. Lauantaina hypättiin yksi harjoitus, jossa Forsströmiltä hajosi side. Slovenian ja Venäjän joukkueiden avustuksella hän ehti koekierrokselle ja kilpailuun.

"Hyvän hypyn sain ensimmäiselle kierrokselle, vaikka siteen hajoaminen tekikin siitä hieman mielenkiintoista. Side, jonka sain oli erilainen kuin omani, mutta toimi hyvin", Forsström kertoi.

"Toinenkin kierros oli semmoista perustekemistä. Vähän se taisi mennä nokan ohi ja mäki oli aika tyhjä. Huomiseen kisaan lähden taas hyppäämään rennosti, katsotaan mihin se riittää. Näyttää kyllä riittävän hyvin", Forsström jutteli tyytyväisenä.

Valmentaja Heli Pomell oli Forsströmin suorituksiin tyytyväinen.

"Kisa oli tosi tasainen ja (Sara) Takanashikin kohtasi voittajansa. Susanna hyppää nyt hyvin ja parantaa koko ajan. Viime kesästä on tapahtunut tosi paljon, kehitys on huimaa. Pientä hiomista on vielä tekniikan kanssa, mutta hyvää tekemistä", Pomell kommentoi.

Kilpailun voitti Itävallan Daniela Iraschko-Stolz ennen maailmancupia johtavaa Japanin Sara Takanashia. Kolmas oli Saksan Carina Vogt.

Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33478/race=3838/index.html

Huomenna sunnuntaina hypätään toinen maailmancupin kilpailu Planicassa. Kilpailu alkaa klo 15.00 Suomen aikaa. Aikataulut, liveseuranta ja tulokset http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33478/race=3839/index.html