Uutisen päiväys

27.1.2006← Takaisin

Madonna di Campigliossa kisataan lauantaina

Kumparelaskijat mittelevät paremmuudestaan lauantai-iltana Italian lumisilla rinteillä.

Lunta on satanut Italian Dolomiiteille jo kaksi päivää. Kumparelaskijat ovat herkutelleet pehmeässä kisarinteessä jo kaksi päivää. Suomen joukkue on seitsemän laskijan voimin mukana kilpailussa. Kilpailunumeron päälleen vetää; Janne Lahtela, Juuso Lahtela, Mikko Ronkainen, Eemeli Kallas, Harri Kyllönen, Tapio Luusua ja Sami Mustonen. Madonnan kilpailu on olympialaisiin lähteville laskijoille viimeinen ennen Torinoa. Development-joukkue laskee vielä ensi viikonloppuna Spindleruv Mlynin maailmancupkilpailun Tsekeissä.

Rinne on melko helppo ja hypyt nousevat suureen rooliin kilpailussa. Lumisateen ansiosta mäki on pehmeä, laskijat intoutuvat esittämään hienoja ja tasaisia suorituksia. Suomalaiset ovat aina viihtyneet Madonnan rinteillä, sillä viimeisen kolmen vuoden aikana kilpailusta on suomalaisile irronnut neljä palkintosijaa. Lupa on siis tänäkin vuonna odottaa paljon.

- Rinne on melko loiva, mikä korostaa hyppyjen tärkeyttä. Kilpailuun lähdetään hyvillä mielin hakemaan kolmoisvoittoa, heitti hymy suupielessä päävalmentaja Pekka Lehtikallio.

Madonna di Campiglion kilpailu tv:ssä:

MTV3+ 28.1 22.35 - 23.00

MTV    29.1 12.15 - 12.45

Lisätietoja: Antti Rautiainen 045-135 9436