Uutisen päiväys

26.9.2008← Takaisin

Maastohiihtoseurat päättämään oman valiokuntansa kokoonpanosta - ehdokkaat nimetty

    Maastohiihdon seurakokous päättää ensimmäistä kertaa lajin oman valiokunnan kokoonpanosta HiihtoSuomessa 11. lokakuuta. Ehdollepanotoimikunta on tehnyt työnsä ja asettanut kymmenen jäsenehdokasta.

    Suomen Hiihtoliiton maastohiihtovaliokunta vuosille 2009 - 2010 valitaan Vuokatissa seurakokouksen yhteydessä 11. lokakuuta 2008.

    Maastohiihdon liittovaltuutetut nimesivät toukokuussa ehdollepanotoimikunnan valmistelemaan esitystä. Ehdollepanotoimikunnan puheenjohtajaksi valittiin johtokunnan jäsen Sirpa Korkatti ja muiksi jäseniksi Asko Uurasjärvi, Veikko Anttonen, Matti Harju ja Reijo Alakoski. Reijo Alakoski jääväsi itsensä ehdollepanotoimikunnan työstä.

    "Ehdollepanotoimikunta otti huomioon MHVK:n työtä ja koostumusta ohjaavat säännöt sekä keskeisesti MHVK:n tehtävän ja merkityksellisyyden. Halusimme koota esityksen, jossa mukana olevat henkilöt kykenevät laaja-alaisesti tarkastelemaan maastohiihtoa ja olla kokonaisvaltaisesti kehittämässä maastohiihdon tulevaisuutta, " sanoo ehdollepanotoimikunnan puheenjohtaja Sirpa Korkatti.

    MHVK ehdollepanotoimikunta sai määräaikaan mennessä seuraavat ehdotukset seuroilta ja piireiltä valiokunnan jäseniksi:
    Hannu Koivusalo, Matti Niemi, Marke Rautiala, Harri Kittilä, Juha Tuikkanen, Reijo Alakoski, Henri Rauhamäki, Pertti Törmi, Satu Kalajainen, Janne Pylväs, Sauli Pitkänen

    Lisäksi ehdollepanotoimikunta pohti muita nimiä ja vaihtoehtoja kokoonpanoa varten.

    " Esityksessä on mukana tällä hetkellä maastohiihtovaliokunnassa toimivia henkilöitä, mutta myös kokonaan uusia toimijoita, " Korkatti kertoo.

    Ehdollepanotoimikunnan esitys perusteluineen:

    Puheenjohtaja: Sauli Pitkänen, ­­­­­­­­­­­­­­­­Pohjois-Pohjanmaa
    1. Kilpailuasiat: Harri Kittilä, Etelä-Pohjanmaa
    2. Huippu-urheiluasiat: Reijo Jylhä, Vuokatti/Kainuu
    3. Nuoriso: Satu Kalajainen, Helsinki
    4. Säännöt: Juha Kolu, Lahti
    5. Talous: Reijo Alakoski, Keski-Pohjanmaa
    6. Koulutus- ja kenttä: Henri Rauhamäki, Lahti
    7. Harraste Juha Tuikkanen Keski-Suomi
    8. Olosuhteet: Janne Pylväs Helsinki
    9. Järjestö: Börje Norrgård; FSS

    Sauli Pitkänen
    Sauli Pitkänen on erittäin kokenut pitkän linjan toimija ja hiihtovaikuttaja. Saulin kokemus seuratasolta perusseuratyöstä maailmancuptapahtumien järjestämiseen yhdistettynä liittovaltuustokokemukseen ja Hiihtoliiton johtokuntatyöskentelyyn antaa tarvittavan näkemyksen ja kyvyn toimia valiokunnan puheenjohtajana.

    Reijo Jylhä
    Reijo Jylhän kokemukset huippu-urheilun keskiössä toimimisesta ovat erinomaiset. Uudehko tehtävä Sotkamon Jymyn yleisseuran puheenjohtajana tuo perspektiiviä seuratason toimintaan.

    Satu Kalajainen
    Satu Kalajainen on toiminut MHVK:ssa aktiivisesti ja kantanut eteen tulleen vastuun MHVK:n puheenjohtajana kuluvana vuonna erinomaisesti. Nuorisotoiminta, sinettiseuratoiminnat ja esimerkiksi Vantaan SM-hiihtojen järjestelytehtävissä onnistuminen ovat Satu Kalajaisen vahvuuksia.

    Börje Norrgård
    Börje Norrgård on tuonut MHVK:n työhön talousnäkemystä. Yrittäjänäkökulma sekä aktiivinen toiminta hiihdon arjessa antavat tarvittavaa osaamista ja FSS:n näkökulmia toimintaan.

    Janne Pylväs
    Olosuhdeasioita MHVK:ssa hoitanut Janne Pylväs on ollut erittäin aktiivinen olosuhdeasioissa. Maastohiihdon kannalta kysymys on keskeisestä asiasta - asiaan jo monella eri tavoin perehtynyt ja sen kehittämiseksi työskentelevä Janne Pylväs on kykenevä viemään olosuhdeasioita laajempaankin keskusteluun.

    Juha Kolu
    Sääntö- ja td-asioihin keskittynyt Juha Kolu tuo MHVK:n työskentelyyn kyseiset näkökulmat, jotka liittyvät moneen asiaan. Juha Kolu on osallistunut MHVK:n työskentelyyn aktiivisesti.

    Harri Kittilä
    Etelä-Pohjanmaan Hiihdon varapuheenjohtaja toimii lisäksi aktiivisesti Teuvan Rivakan riveissä hiihtojaoston puheenjohtajana. Harri Kittilä on ollut useissa SM-kilpailuissa td:nä ja nuorten SM-hiihdoissa kilpailujen johtajana. Monialainen osaaminen hiihdon parista on Kittilän vahvuus.

    Henri Rauhamäki
    Lahden Hiihtopiirin puheenjohtaja Henri Rauhamäki toimii Puolustusvoimien Urheilukoulussa Lajikapteenina. Lisäksi Rauhamäki kuuluu Hollolan Urheilijat -46 hiihtojaostoon ja on mukana aktiivisesti kaikissa edellisissä toiminnoissa. Seura- ja piiritason toimintojen, mm valmennuksen kehittyminen ovat keskeisiä intressejä. Tuore hiihtopiirin puheenjohtaja on lähtenyt ennakkoluulottomasti kehittämään oman hiihtopiirin ja yhteisesti myös alueen valmennustoimintaa.

    Reijo Alakoski
    Maastohiihdon liittovaltuutettu, Keski-Pohjanmaan Hiihdon puheenjohtaja ja monessa luottamustoimessa aktiivisesti toimiva Reijo Alakoski toimii siviilissä yrittäjänä. Vahva talousosaaminen on maastohiihdon laji- ja toimintatuntemuksen lisäksi Alakosken vahvuuksia.

    Juha Tuikkanen
    Huhtasuon Hiihdon toiminnan keskeinen rakentaja Juha Tuikkanen toimii lisäksi Keski-Suomen Hiihdon johtokunnassa. Seuratoiminnan lisäksi kunto/massahiihtotapahtumat, tapahtumajärjestelyt ja niiden kehittäminen ovat Tuikkasen osaamista.