Uutisen päiväys

27.10.2008← Takaisin

Maastohiihtokausi avattiin vauhdikkaasti Kajaani City Sprintissä

Kotimaisen maastohiihtokauden avauskilpailu Kajaani City Sprint lauantaina oli hieno tapahtuma, jossa viihtyivät niin urheilijat kuin katsojatkin. Kauppakadulla voittajina maaliin saapuivat Anne Kyllönen ja Venäjän Aleksei Petuhov.

Vauhdikas sprinttihiihto sopi erinomaisesti Kajaanin tummuvaan iltaan ja kaupungin kaduille. Tunnelmaa loivat 2000-3000 katsojaa sekä innostunut ja osaava kuuluttaja Aki Tuovinen. Kilpailun käänteiden seuraamista helpotti maalialueella ollut iso näyttötaulu, jossa onnistuneesta kameroiden sijoittelusta johtuen kilpailun ratkaisuja oli myös helppo seurata. Tunnelmaa ei oleellisesti haitannut edes vesisade.

Kilpailu hiihdettiin 640 metrin radalla, jonka kilpailijat kiersivät joka vaiheessa kahdesti. Kapeiden katujen vuoksi kilpailu hiihdettiin vanhalla systeemillä, jossa jatkoon pääsi 16 hiihtäjää ja erissä oli näin ollen aina neljä hiihtäjää.

Kotiyleisön suureksi riemuksi Anne Kyllönen johti naisten loppukilpailua alusta loppuun. Kainuulaisnaisten kaksoisvoiton täydensi järjestävän seuran Vuokatti Ski Team Kainuun Satu Annila. Molemmat saivat hienon päänahan, kun Venäjän Julia Tshepalova joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

”Mahtava kisa, mahtava yleisö! Tällaista lisää”, Kyllönen iloitsi.

Miesten kilpailussa juhlivat Venäjän ja Viron hiihtäjät. Kymmenen parhaan joukossa oli viisi venäläistä ja viisi virolaista. 60 mieshiihtäjän joukosta neljä suomalaista selviytyi 16 parhaan joukkoon, mutta puolivälierää pidemmälle tie ei vienyt. Martti Jylhä oli parhaana 11:s, Jari Joutsen 13:s, Olli-Pekka Tolvanen 14:s ja Sami Jauhojärvi 16:s. Lähimpänä jatkopaikkaa oli eräänsä pitkään johtanut Tolvanen, joka kaatui kanssakilpailijan tultua suksien päälle.

”Tapahtumana tämä oli hyvä. Ensimmäistä kertaa järjestetyksi tapahtumaksi todella vähän lapsuksia. Itsellä meno oli aika-ajossa tukkosta, erässä jo vähän terävämpää. Oli nautinnollista hapottaa kunnolla”, lähes suoraan Ramsausta Kajaaniin saapunut Jauhojärvi tuumi.

Kilpailusta tehtiin 30 minuutin kooste Urheilukanavalle. Lähetysajat ainakin:

pe 31.10 klo 20.30
su 2.11 klo 13.15
to 6.11 klo 20.30
pe 7.11 klo 14.00
la 8.11 klo 14.35
ke 12.11 klo 13.30

Tapahtuma saa toivottavasti jatkoa jo ensi vuonna.

Lopputulokset Ski Teamin sivuilta:
http://www.vuokattiskiteam.fi/index.asp?pid=193