Uutisen päiväys

6.2.2009← Takaisin

Maastohiihdon nuorten MM-kisat huipentuivat viesteihin

    Nuorten MM-hiihdoissa Ranskan Praz de Lys Sommandissa saatiin ylivoimaiset voittajat niin naisten kuin miestenkin viestissä. Naisten 4x3,3 km voitti Norjan joukkue. Miehissä voimaansa näytti Venäjä. Suomen naiset olivat sijalla viisi, miesten sijoitus oli seitsemäs.

    Naisten 4x3,3 km:n viestissä kaksi ensimmäistä osuutta hiihdettiin perinteisellä ja kaksi viimeistä vapaalla hiihtotavalla. Suomen joukkueessa hiihtivät Johanna Heinänen, Krista Lähteenmäki, Marjaana Pitkänen ja Tanja Kauppinen.

    - Suomen naiset jäivät kärjestä jälkeen ennen kaikkea alamäissä, ei suksilla vaan laskutaidossa. Täällä radat ovat hankalat ja vaaditaan taitoa ja uskallusta, kertoi joukkueen valmentaja Glenn Lindholm.

    - Suomen aloittajana toiminut Johanna Heinänen kaatui ja siinä menetettiin sekunteja. Eilen neljänneksi hiihtänyt ja jo aikaisemmin hopeamitalin ottanut Krista Lähteenmäki oli jälleen hyvä, hän oli kisan nopein hiihtäjä perinteisellä hiihtotavalla. Myös nuoret, vasta 18-vuotiaat Marjaana Pitkänen ja Tanja Kauppinen selvittivät osuutensa hyvin, neljäs sija hävittiin Venäjälle vain kymmenyksellä.

    Norjan voittoisa joukkue on kovaa kansainvälistä tasoa. Ryhmään kuuluu kolme aikuisten MM-kisoihinkin valittua hiihtäjää. Libereciin ryhmästä lähtevät Maiken Caspersen Falla, Marthe Kristoffersen ja Ingrid Flugstad Östberg. Neljäs hiihtäjä joukkueessa oli Hilde Lauvhaug. Myös Ruotsin viestihopea tuli selvällä erolla ennen Saksaa. Ruotsin joukkueessa hiihtivät Hanna Brodin, Emma Wiken, Lisa Larsen ja Hanna Falk. Pronssijoukkueessa hiihtivät Karolin Wilhelm, Lucia Anger, Monique Siegel ja Hanna Kolb.

    Suomi miesten viestin seitsemäs

    Miesten 4x5 km:n viestissä Suomen miesten joukkue ylti Glenn Lindholmin mukaan kisojen parhaaseen suoritukseensa. Suomen joukkue Juho Mikkonen, Heikki Korpela, Perttu Hyvärinen ja Tuomas Parhiala sijoittui seitsemänneksi.

    - Viime vuonna Suomi oli 17:s. Nyt parannusta tuli selvästi, hiihto meni vähän yläkanttiin - ja ennen kaikkea Ruotsi jäi taakse (8.), se kannattaa aina mainita, Lindholm myhäili.

    Miesten viestissä yksi oli ylitse muiden, Venäjä. Joukkue Raul Shakirzianov, Petr Sedov, Pavel Vekulin ja Andrey Kaslin oli vakuuttava, ykkössija viestin jokaiselta osuudelta. Seuraavista sijoista kisasivat Saksa, Norja ja Italia. Saksan Thomas Wick, Hannes Dotzler, Thomas Bing ja Tim Tscharnke hiihtivät hopealle ja Norja otti pronssia joukkueella Öyvind Ytterhus Utengen, Hans Christer Holund, Finn Haagen Krogh ja Tomas Northug,

    - Japanin sijoittuminen viidenneksi oli yllätys ja huomattava on myös Viron kuudes sija, heillä on hyviä junioreita, Lindholm arvioi,

    Praz de Lys Sommandin nuorten MM-kisoista Glenn Lindholm nostaa kohokohdiksi tietysti Mari Laukkasen prossi- ja Krista Lähteenmäen hopeamitalin.

    - Suomen naiset ovat hyvällä tasolla, erityisesti sprintti meni heiltä hyvin. Pojissa ollaan vähän jäljessä muista, Lindholm arvioi.

    - Yhteenvetona voi sanoa, että erityisesti Venäjän miesten esitykset oivat vakuuttavia. He ovat kovaa kansainvälistä tasoa. Samaa voi sanoa Norjan naisista.

    - Ranskalaiset onnistuivat kisajärjestelyissä oikein hyvin. Ainoa epäkohta oli Hb-sekoilu. Kun nuorten kisoissa liian korkea Hb-arvo on 21 urheilijalla, jotka edustavat 10 eri maata, on tilanteessa varmasti jotain selvittävää. Toivottavasti FIS:ssä palataan tähän kevään aikana, Lindholm sanoi.

    Tulokset: www.fis-ski.com