Uutisen päiväys

14.10.2008← Takaisin

Maastohiihdon A-tason TD-kurssi Lahdessa

Lahdessa hiihtostadionin tiloissa järjestettiin 10. – 12.10.2008 maastohiihdon teknisten asiantuntijoiden A-tason kurssin ensimmäinen osa. Kurssille osallistui yhteensä 17 kurssilaista Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Virosta.

Kurssin tavoitteena oli kouluttaa uusia teknisiä asiantuntijoita (TD) lisääntyviin kansainvälisiin tehtäviin.

Kurssi johtajana toimi ruotsalainen Kaarel Pütsep ja järjestelyistä vastasi Juha Kolu Suomesta. Lisäksi kurssin kouluttajina toimivat Niklas Turku ja Janne Pylväs Suomesta, Thomas Granlund Ruotsista sekä Erik Andresen Norjasta.

Kurssi sisälsi muun muassa uusimmat tiedot FIS:n kilpailusäännöistä ja uusista sääntömuutoksista. Lisäksi saatiin katsaus homologoinnista, TD:n tehtävistä, FIS-pisteistä ja niiden laskennasta sekä Skandinavia Cupista. Koulutuksen aikana tutustuttiin Lahden uusittuihin kisapaikkoihin ja visioitiin kisapaikkojen uusista mahdollisuuksista. Kurssilla luotiin myös suhteita ja vaihdettiin kokemuksia eri maissa käydyistä kilpailuista, kisojen järjestelyistä ja TD:n kenttätyöstä käytännön haasteineen. Englannin kielellä käyty kurssi toimi myös hyvänä kielenharjoitteluna käytännön töitä varten.