Uutisen päiväys

6.1.2009← Takaisin

Maakuntaviestien päivä

Loppiainen on ollut perinteisesti maakuntaviestien järjestämispäivä. Tänä vuonna näyttää siltä, että valtaosa loppiaiseksi suunnitelluista maakuntaviesteistä saadaan järjestettyä alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.

Netistä kerättyjen tietojen perusteella näyttää siltä, että vain Etelä-Pohjanmaalla, Lapissa ja Suur-Savossa on viestit jouduttu siirtämään myöhäisempään ajankohtaan. Monella viestipaikkakunnalla kyettiin ladut saamaan kisakuntoon ihan viime hetkellä tykkilumella. Lumen tekoa auttoi merkittävästi viime päivinä vallinnut pakkasjakso. Jälleen kerran tuli todistetuksi lumetuskaluston tarpeellisuus. Viestien järjestämisen lisäksi näin on saatu aikaan laadukkaat harjoitus- ja harrastusolosuhteet ainakin yhdelle paikkakunnalle piiriä kohti.
Uudenmaan maakuntaviesti sivakoitiin sekin tykkilumiladulla Vihdin Viestin isännöimässä tapahtumassa Vihdin Nummelassa. Kisaa varten valmistunut 1,5 km:n tykkilumilatu oli saatu erinomaiseen kuntoon ja uskonkin, että jo tänään heti maakuntaviestin jälkeen ladun kansoittavat läntisen Uudenmaan hiihdonharrastajat usean kymmenen kilometrin säteeltä.
Uudenmaan maakuntaviestissä nähtiin kilpailunumero rinnassa myös Hiihtoliiton maastohiihdon huoltopäällikkö Pekka Kemppi, joka hiihti avausosuuden Vihdin Viestin ikämiesjoukkueessa. Hyvin hiihtikin, sillä joukkue otti sarjansa voiton ylivoimaisella esityksellä. Pekka kommentoi hiihdon jälkeen, että "kylläpäs hapotti". Pitkät työpäivät Tour de Skin aikana ja päälle paljon matkustusta ei ole aivan optimaalinen tapa valmistautua maakuntaviestiin. Onneksi matkana oli vain 3 km perinteisellä hiihtotavalla.
Kisajärjestelyt sujuivat Nummelassa hyvin ja kisaperintönä nyt on hiihtäjillä käytössään erinomaisessa kunnossa oleva ja vaihtelevassa harjumaastossa kiemurteleva harjoituspaikka.

Jari Piirainen