Uutisen päiväys

3.11.2008← Takaisin

Maajoukkueen leiri käynnistyy Saariselällä talvisissa olosuhteissa

Maastohiihtomaajoukkue aloittaa tänään maanantaina leirinsä Saariselällä, jossa hiihtäjille on hyvät talviset olosuhteet ja 2,6 kilometriä latua hiihdettäväksi. Saariselän ensilumenlatu avattiin sunnuntaina, valtaosa maajoukkuehiihtäjistä saapuu Saariselälle maanantaina.

”Lumetus eteni täysin suunnitelmien mukaisesti ja onnistui hyvin. Luonnonlunta on kymmenen senttiä. FIS-kisalatu on hiihdettävässä kunnossa nyt ja kilpailukunnossa keskiviikkona. Täällä on viitisen astetta pakkasta ja ladulla paljon hiihtäjiä”, Pohjois-Lapin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Sanna Kortelainen kertoo.

Maajoukkueen leiri jatkuu 13. marraskuuta asti. Leirin aikana avataan myös kisakausi Lapin lumilla, kun Saariselällä hiihdetään talven ensimmäiset FIS-kisat 8.-9. marraskuuta. Lauantaina 8. marraskuuta ohjelmassa on sprintti vapaalla hiihtotavalla, alkaen karsinnalla kello 10. Miesten sprintissä Suomella on cup-paikkoja kuusi, joista ns. kuuman ryhmän paikat Matias Strandvallilla ja Sami Jauhojärvellä. Saariselällä tarkkaillaan hiihtäjiä 14. joulukuuta Davosissa hiihdettävään maailmancupin sprinttiin.

Sunnuntaina 9. marraskuuta hiihdettävät naisten 5,2 kilometriä sekä miesten 10,2 km toimivat maastohiihdon valmennusjohdolle tarkkailukilpailuina Jällivaaran cup-avaukseen joukkuetta nimetessä.

Hiihtäjien ja valmennusjohdon leirikuulumisia ja mietteitä viikonlopun kisojen alla keskiviikkona