Uutisen päiväys

19.10.2008← Takaisin

Maajoukkueella onnistunut leiri Ramsaussa

Maastohiihtomaajoukkueen leiri Ramsaussa on sujunut hyvin ja lähes kokonaisuudessaan hyvissä olosuhteissakin. Ylhäällä jäätiköllä olosuhteet ovat olleet vaihtelevat, mutta hiihtämään on päästy suunnitellusti.

Terveystilannekin on ollut lieviä vatsatautitapauksia ja Martti Jylhää leirin loppupuolella haitannutta selkävaivaa lukuun ottamatta hyvä. Matias Strandvall kuntoutuu kyynärpäävaivastaan päivä päivältä parempaan suuntaan ja hiihtää jo joka toinen päivä kahdella sauvalla. Kauden avauskilpailustaan Strandvall ei kuitenkaan vielä osaa sanoa.

Sprinttihiihtäjät lähtevät pääosin kotiin maanantaina, muu joukkue palaa Suomeen torstaina. Maajoukkueen tutussa majapaikassa Kobaldhofissa on ollut varsinkin ruoka-aikoihin aiempaa enemmän suomalaista vilinää, sillä paikalla ovat myös yhdistetyn ja ampumahiihdon maajoukkueet. Myös moni suomalaismedia kävi Ramsaussa tapaamassa maajoukkuehiihtäjiä.

Maajoukkuehiihtäjistä leiriltä puuttuivat Pirjo Muranen (lievä flunssa), Kalle Lassila (omalla leirillä Vuokatissa), Kirsi Perälä (omalla leirillä Ruotsin Torsbyssa muun muassa ruotsalaissprinttereiden kanssa) ja Matti Heikkinen (oli Ramsaussa Sportful-rullahiihtokilpailun jälkeen viikon ja palasi jo aiemmin kotiin).

Moni maajoukkuehiihtäjäkin avaa kilpailukautensa Vuokatti Ski Team Kainuun järjestämässä Kajaani City Sprint –tapahtumassa lauantaina 25. lokakuuta. Lapin lumilla avauskilpailut ja maailmancupiin ensimmäiset katsastuskilpailut pidetään Saariselällä 8. marraskuuta. Maajoukkueen leiri Saariselällä alkaa 3. marraskuuta.