Uutisen päiväys

27.12.2008← Takaisin

Maailmancupia johtava Anssi Koivuranta palasi palkintopallille

Yhdistetyn mäkiosuus sujui Saksan Oberhofissa suomalaisittain loistavasti.

Osuuden paras oli kuusamolainen Anssi Koivuranta, joka ponkaisi 139 metriä. Hän lähti kymmenen kilometrin hiihto-osuudelle ensimmäisenä.

Toiseksi jäi Ranskan Jason Lamy Chappuis, joka jäi suomalaisesta 12 sekunnin päähän. Mäkiosuuden kolmas oli Venäjän Sergei Maslennikov, joka oli Koivurantaa 31 sekuntia jäljessä.

Muista suomalaisista Lauri Asikainen oli mäen jälkeen 7:s (+0.59), Jaakko Tallus 31. (+2.07), Janne Ryynänen 32. (+ 2.10) ja Ville Kähkönen 49. (+3.29).

-
Anssi ja Lauri esittävät taas hyviä hyppyjä. Jaakon kanssa on vielä paljon parannettavaa hyppytekniikassa.

-
Janne hyppäsi tänään koekierroksella vastatuuleen ja melkein kaatui hyppynsä. Sen seurauksena Jannea kehotettiin enemmän nojaamaan eteenpäin, mutta se osoittautui virheeksi. Hänen epäonnistuminen mäessä oli selkeä tekniikkavirhe, yhdistetyn päävalmentaja Kimmo Savolainen toteaa.

Hiihto-osuus suomalaisilta heikkoa

Kymmenen kilometrin hiihto-osuuskin sujui suomalaisen komennossa. Koivuranta piti kovaa vauhtia yllä melkein koko hiihto-osuuden, mutta hävisi tiukan kamppailun jälkeen Norjan Magnus Moanille ja Yhdysvaltojen Todd Lodwickille. Moan voitti yhdysvaltalaisen 0,3 ja suomalaisen 0,4 sekunnin erolla.

Suomalaisista Ville Kähkönen jätti hiihto-osuuden väliin sairastumisen vuoksi.

-
Anssi hiihti myös tänään järkevästi, ja kävi loppukierroksilla kärjessäkin. Hyvässä kunnossa on kaveri, Savolainen kehuu.

-
Toisille suomalaisille jäi paljon parannettavaa hiihto-osuudelle, joka kuitenkin meni tänään alakanttiin. Täytyy keskustella poikien kanssa, että mistä kiikastaa vai vieläkö sairaus verotti heidän hiihtovauhtia, Savolainen lisää ihmetellen.
Lopputulokset 27.12.: 1. Magnus Moan NOR 2. Todd Lodwick USA +0,3, 3. Anssi Koivuranta+ 0.4, 4. Jason Lamy Chappuis FRA + 37.0, 5. Bill Demong USA +41, 6. Björn Kircheisen GER + 41.9 … 37. Janne Ryynänen +2.57,9, 38. Jaakko Tallus +3.01,9, 41. Lauri Asikainen +3.39,5.
Lisää tuloksia www.fis-ski.fi
Yhdistetyn maailmancup jatkuu huomenna.