Uutisen päiväys

1.3.2008← Takaisin

Luusua seitsemäs Tsekin parikumpareissa, Kyllöselle jälleen kauden paras MC-tulos

Kumparelaskun maailmancup jatkui lauantaina Tsekin Marienbadissa. Parikumparekilpailuna laskettuun finaaliin ylsi kaksi suomalaista: Harri Kyllönen, joka oli alkukilpailun kahdeksas sekä Tapio Luusua 11. sijallaan.

Tapio Luusua oli tänään iskussa ja hän olisikin laskenut mielellään voitosta. Toisen kierroksen hyvä lasku kaatui kuitenkin alahyppyyn, joka pyöri hieman yli. Luusua oli lopputuloksissa seitsemäs.

”Lasku oli hyvää erityisesti finaalissa. Kroppa tuntui hyvältä ja tekniikka oli kunnossa. Toisella kierroksella johdin Andrey Volkovia, mutta alahyppy pyöri muutaman asteen yli ja suksi jämähti alastuloon, josta kimposin sivuun”, kertoi Luusua, joka oli vaihtanut hyppyjärjestystä helpohkosta rinteestä johtuen.

Harri Kyllönen saalisti jälleen hyvän potin maailmancupin pisteitä sekä oman parhaan maailmancupin sijoituksensa ollen päivän kisassa 12:s.

”Karsintalasku oli yksi parhaista, mitä olen tällä kaudella tehnyt. Vauhtia tosin olisi saanut olla enemmän, finaalissa jäinkin kaverille ainakin vauhdissa. Lähdössä reagoin hitaasti, enkä laskussa saanut Nobuyuki Nishiä kiinni”, sanaili tyytyväinen Kyllönen, jonka kausi kokonaisuudessaan on sujunut omien odotusten mukaisesti.

Kilpailun voittoon laski Ranskan Guilbault Colas, joka on maailmancupissa toisena. Toinen oli Yhdysvaltojen Nathan Roberts ja kolmas kanadalainen Alexandre Bilodeau, joka pitää myös cupissa kolmatta sijaa. Luusua on kumparecupissa kahdeksantena, kun kolme kilpailua on vielä laskematta.

Muista suomalaisista Arttu Kiramo laski Kyllösen tapaan parhaan maailmancupin tuloksensa ollen 20:s. Niko Pekkanen oli 32:s, Janne Salonen 34:s ja Eemeli Kallas 35:s.

Seuraavat kumparekilpailut lasketaan Ruotsin Åressa 7. ja 8. maaliskuuta. Ski crossin maailmancup jatkuu jo keskiviikkona 5.3. Grindelwaldissa Sveitsissä.

Tulokset
Maailmancup, parikumpareet, Marienbad (CZE), 1.3.2008
Miehet:
1) Guilbaut Colas, FRA, 2) Nathan Roberts, USA, 3) Alexandre Bilodeau, CAN, 4) Andrey Volkov, RUS

7) Tapio Luusua, FIN, 12) Harri Kyllönen, FIN, 20) Arttu Kiramo, FIN, 32) Niko Pekkanen, FIN, 34) Janne Salonen, FIN, 35) Eemeli Kallas, FIN

Naiset: 1) Aiko Uemura, JPN, 2) Sylvia Kerfoot, CAN, 3) Emiko Torito, USA, 4) Alizee Boulangeat, FRA

Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?cal_suchsector=FS&event_id=24180