Uutisen päiväys

3.2.2008← Takaisin

Luusua ja Kyllönen taistelivat parikumparekisan finaalissa

Viime yönä Suomen aikaa Deer Valleyn pakkasillassa lasketussa parikumparekilpailussa finaaliin selviytyivät Tapio Luusua sekä edellisessä maailmancupin kilpailussa Kanadan Mt. Gabrielissa uransa parhaaseen sijoitukseen yltänyt Harri Kyllönen.

Jyrkkyydeltään 28 asteinen ja pituudeltaan 250 metrinen kumpareikko tarjosi erinomaisen areenan illan finaaleihin, jossa kilpailijat pääsivät esiintymään lähes kymmentuhatpäiselle yleisölle.

Karsinnan kahdeksas Tapio Luusua sai ensimmäisellä kierroksella vastaansa Yhdysvaltojen Jimmy Discoen. Päivällä rinteeseen satanut pehmeä lumi koitui suomalaisen kohtaloksi. Luusuan loppusijoitus oli 11:s.

”Olin hyvässä vauhdissa ja jatkopaikka kiikarissa. Iso alahyppy lensi kuitenkin alastulon yli pehmeälle ja kaaduin siitä”, kertoi Luusua ainoaksi jääneestä finaalilaskustaan.

Toinen suomalaisfinalisti, 19-vuotias Harri Kyllönen, lähti tosissaan haastamaan lopulta koko kisan voittanutta Kanadan Vincent Marquista. Varmistelun makua ei ensimmäisessä laskussa ollut.

”Kovaa lähdin laskemaan, mutta tekniikka ei pysynyt kasassa ja putosin jatkosta. Toisaalta ei sitä huonolle hävinnyt”, Kyllönen mietti kilpailun jälkeen.

Lajipäällikkö Marko Mustonen oli tyytyväinen päivän kilpailuun. Luusuan selkävaivat ovat menneisyyttä ja nuoren polven otteet ovat vähintäänkin hyviä.

”Tapion karsintalasku oli kohtuullinen ja selkävaivojen jälkeen kilpaileminen alkaa olla taas mukavaa. Harri laski karsinnassa hienon laskun, mikä oli viemässä häntä selkeästi kympin sakkiin. Deer Valleyn mäki on yksi MC-kiertueen vaikeimmista ja siksi Harrin saavutus on erinomainen”, kertasi Mustonen kilpailua positiivisin mielin.

Kilpailun muut suomalaiset olivat epäonnisia karsintalaskuissaan. Eemeli Kallaksen monon lukko aukesi kesken laskun, eikä hänellä ollut mahdollisuutta laskea täysipainoisesti alas. Arttu Kiramo teki pieniä virheitä ja Janne Salonen laski ulos ylähypyn jälkeen.

Kumparelaskijat siirtyvät seuraavaksi Kanadan puolelle Cypress Mountainille, jossa lasketaan ensimmäiset testikilpailut Vancouverin 2010 olympialaisia silmällä pitäen. Kumparekilpailu lasketaan lauantaina 9.2.

Tulokset
Parikumpareet, maailmancup, Deer Valley (USA) 2.2.2008:
Miehet:
1) Vincent Marquis, CAN, 2) Landon Gardner, USA, 3) Alexandre Bilodeau, CAN,

11) Tapio Luusua, FIN, 14) Harri Kyllönen, FIN, 25) Eemeli Kallas, FIN, 27) Arttu Kiramo, FIN, 38) Janne Salonen, FIN

Tulokset kokonaisuudessaan sivulla http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?event_id=23948&cal_suchsector=FS (Dual Moguls)