8.3.2008← Takaisin

Luusua 14:s Åren parikumpareilla, Kiramolle 17. sija ja uran paras maailmancupin tulos

Kokonaisuudessaan Suomen kumparelaskumaajoukkue onnistui tänään hyvin Åren parikumparekilpailussa, vaikka huipputulos jäikin saavuttamatta.

Parhaiten kilpailussa sijoittui Tapio Luusua, joka laski 14:nneksi.

”Aamulla harjoituksissa ei oikein kulkenut, siihen nähden alkukisalasku oli ihan hyvä. Finaalissa tiesin Patrick Deneenin olevan kova, joten laitoin kaikki peliin radan alkuosalla. Johdin alahypylle asti, mutta vauhti oli liian kova ja jouduin hidastamaan”, Luusua kommentoi päivän suorituksiaan.

Luusua oli tyytyväinen Åren kisanäyttämöön ja toivoi finaalirinteen Italian Valmalencossa myös olevan hyvän. Luusuan ohjelmassa on seuraavaksi pari päivää lepoa kotioloissa ennen finaaleja.

Kilpailun voiton vei nuori kazakstanilainen Dmitry Reiherd, joka voitti tänä vuonna myös Eurooppa-cupin kokonaiskilpailun. Toiseksi laski maailmancupin johtaja Australian Dale Begg-Smith. Kolmas oli Kanadan Vincent Marquis.

Suomalaisista tänään onnistui erinomaisesti vasta 18-vuotias Arttu Kiramo, joka laski parhaan maailmancupin sijoituksensa Åressa ollen 17:s. Harri Kyllönen oli 19:s, Janne Salonen 26:s ja Niko Pekkanen 36:s. Eemeli Kallas ei laskenut tänään, koska hän loukkasi eilen lonkan ojentajaansa. Päävalmentaja Pekka Lehtikallio oli tyytyväinen päivän kilpailuun.

”Artulta aivan loistava lasku ja hänen olisi kuulunut olla finaalissa. Harmittavasti jäi yhden sijan päähän. Muutenkin kaikki laskivat tasaisesti ja esittivät osaamistaan”, pohti Lehtikallio kilpailua.

Kumpareiden maailmancupin finaali lasketaan Italian Valmalencossa lauantaina 15.3.