Uutisen päiväys

2.1.2006← Takaisin

Lumisade uhkaa häiritä yhdistetyn maailmancupia Ruhpoldingissa

Saksan GP alkoi suomalaisittain komeasti Oberhofissa. Toinen osakilpailu on tiistaina 3. tammikuuta 2006 Ruhpoldingissa.

Sprinttikisassa hypätään yksi kierros Ruhpoldingin HS128 mäessä ja hiihdetään 7,5 km vapaalla hiihtotavalla.

Ruhpoldingissa on tänään hypätty mäkiharjoitukset äärimmäisen hankalissa olosuhteissa.
- Täällä tulee lunta taivaan täydeltä. Eivät olleet hääppöiset harjoitukset. Ei siinä oikein ollut mitään järkeä, kuittasi päävalmentaja Jani Klinga päivän hyppyjen jälkeen.
- Ikävä kyllä huomiseksi on luvattu samanlaista keliä, lunta ainakin 15 cm. Tulee olemaan vaikeata saada aikaiseksi hyviä hyppyjä. Varmaan täällä huomenna hypätään, kun tänäänkin mäkeen mentiin vaikka lunta riitti. Tosin tänään ei pitänyt sataa lainkaan, joten voi olla että ennuste ei huomennakaan pidä paikkaansa, Klinga mietti.

Hiihtämisestä Klinga ei ollut huolissaan.
- Varmaan ladullakin on pehmeätä. Latupohjat kuitenkin ovat tosi kovat ja täällä ovat asialla hyvät kisajärjestäjät, onhan tämä yksi ampumahiihdon pääkeskuksista maailmassa.

Suomen joukkue, Hannu Manninen, Anssi Koivuranta, Antti Kuisma,  Jaakko Tallus ja Janne Ryynänen, otti Ruhpoldingissa uutta vuotta vastaan kisajärjestäjien joukkueille järjestämällä illallisella.
- Vähän siinä raketteja ammuttiin ja mentiin sitten ajoissa nukkumana. Uudenvuodenpäivänä pojilla oli ohjelmassa pitkä hiihtolenkki, Klinga kertoi.

Mikäli muutoksia ei tule, Ruhpoldingin sprinttikilpailun mäkiosuus alkaa 3.1.2006 klo 12.00 ja hiihto klo 14.00.
Lisätietoja kisasta: www.nordische-kombination-ruhpolding.de/

Tulokset: http://www.fis-ski.com/
Tietoja urheilijoista: http://www.nordic-combined.fi/