Uutisen päiväys

18.12.2008← Takaisin

Lisää suomalaisia sairastuvalle alppilajeissa

    Suomen alppilajien maajoukkueiden sairastuvan lista kasvaa, kun alppimaajoukkueen Jukka Rajala teloi polvensa erittäin pahaan kuntoon Itävallan Maria Almissa. Maajoukkueen lääkäri Eero Hyvärinen tutki Rajalan polven torstaina ja diagnoosi oli eturistisiteen ja patellajänteen katkeaminen ja mahdollinen repeämä sivusiteessä.

    ”Erittäin vaikea polvivamma, josta parantuminen vie vähintään kuusi kuukautta, mutta pahimmassa tapauksessa jopa vuoden”, Hyvärinen totesi. Rajalan polvi operoidaan ensi viikon maanantaina Helsingissä.

    ”Oli muutenkin huono päivä rinteessä. Heti ekalla laskulla suurpuikkatreeneissä vedin pannut, mutta siinä ei vielä sattunut mitään. Sitten siirryttiin harjoittelemaan puikkaa ja kolmannella laskulla jyrkältä loivalle tullessa suksi lipsahti kovassa vauhdissa. Jäin takapainoon ja suksi otti uutta pitoa, jolloin polvi petti alta”, Rajala kertoi tapaturmasta.

    ”Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kuntoutus edessä ja toivotaan, että jalalla vielä joskus pystyy urheilemaan. Se, että jatkuuko ura on vielä arvailujen varassa, kaikki riippuu kuntoutuksesta” Rajala summasi

    Huonoja uutisia kuuluu myös freestylehiihdon puolelta, kun Half Pipe joukkueen Kalle Leinonen on telonut polveaan Yhdysvalloissa. Vamman vakavuudesta ei ole vielä tietoa. Maajoukkueen lääkäri Eero Hyvärinen oli keskustellut Leinosen kanssa puhelimitse, mutta ei lähtenyt arvuuttelemaan vammaan vakavuutta. Leinonen tulee jouluksi takaisin Suomeen ja Hyvärinen tutkii hänen polven jouluaatonaattona.