15.11.2008← Takaisin

Lindsey Vonn vaikeuksien kautta voittoon Levillä

Levin maailmancupin naisten pujottelukilpailussa koettiin jännittäviä hetkiä viimeisille metreille saakka. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Yhdysvaltojen Lindsey Vonn pääsi toiselle kierrokselle 0.22 sekunnin etumatkalla toisena olleeseen Itävallan Nicole Hospiin nähden.

Vonn horjahti pahasti rinteen jyrkällä osuudella, mutta onnistui silti pitämään etumatkansa ja hän voitti kilpailun 0.40 sekunnin erolla ennen Ruotsin Maria Pietilä-Holmneriä. Lopputuloksissa Hosp tippui neljänneksi, kun Saksan Maria Riesch onnistui nousemaan hänen ohi kolmanneksi.

Kovista suomalais odotuksista huolimatta tänään ei kotimaan laskijoita palkintopallilla nähty. Tänään tehtiin kuitenkin Suomalaista alppihiihtohistoriaa, kun kaikkiaan kolme naista onnistui pääsemään kilpailun toiselle kierrokselle ja maailmancupin pisteille.

Tanja Poutiainen sijoittui lopputuloksissa kuudenneksi, Tii-Maria Romar oli 22. ja Sanni Leinonen oli 24. Poutiainen oli ensimmäisen laskun jälkeen seitsemäs ja hän sanoi ottaneensa hieman liian varovaisesti ensimmäisen kierroksen.

”Olisi pitänyt ensimmäisellä kierroksella antaa vaan mennä. Varmistelin ehkä hieman liikaa” Poutiainen totesi.

Sanni Leinonen ja Tii-Maria Romar olivat todella iloisia maalialueella kilpailun jälkeen.

”Tuplasin viime kauden pisteet ja toinen kerta jo tänä vuonna toisella kierroksella, joten kyllä tänään voi jo vähän juhlia” Leinonen sanoi. Kumpikaan tytöistä ei lähde Yhdysvaltoihin, jossa maailmancup jatkuu Aspenissa 29.-30.11 suurpujottelulla ja pujottelulla.

”Seuraavat kisat ovat varmaan Keski-Euroopassa Eurooppa-cupia” Romar sanoi.

Muut kolme suomalaista eivät selviytyneet toiselle kierrokselle. Jessica Honkonen oli 53. Happonen Emma ja Kristiina Rove keskeyttivät laskunsa ulosajosta johtuen.