Uutisen päiväys

15.2.2020← Takaisin

Lindholm hallitsi 23-vuotiaiden 30 kilometrillä, Kähärä 20-vuotiaissa tuplamestariksi

  • Tuplamestari Jasmin Kähärä. Kuva: Elina Puhakka

IF Minkenin Remi Lindholm ja Vuokatti Ski Team Kainuun Vilma Nissinen olivat 23-vuotiaiden yhteislähtöjen mestarit nuorten SM-hiihdoissa Kontiolahdella. 20-vuotiaissa naisten mestaruuden vieneestä Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärästä tuli viikonvaihteen toistaiseksi ainoa tuplamestari.

Lindholm vei 30 kilometrillä kultaa 48,9 sekunnin erolla SM-hopealle hiihtäneeseen Oskari Hökkään. Lähimmäs Lindholmia pääsi Viron Martin Himma, joka hävisi 33,3 sekuntia.

– Tavoitteenani oli vain ja ainoastaan kulta, vaikka en kylläkään ollut ajatellut karata niin aikaisin. Huomasin kuitenkin 15 kilometrin jälkeen, että olo oli pirteä ja lisäsin vauhtia, Lindholm sanoi.

Lindholmin tavoite on ollut 23-vuotiaiden MM-kilpailut, jotka olisivat hänelle ensimmäiset nuorten MM-kilpailut. Edellisen nuorten SM-mitalinsa hän voitti Rovaniemellä 2017, jolloin hän juhli mestaruutta samalla matkalla.

Nissinen sai käydä loppukiritaistelun Anita Korvan kanssa. Nissinen vei mestaruuden 0,1 sekunnin erolla.

– Yritin toisella kierroksella tiputtaa muut. En kuitenkaan onnistunut, kun muut saivat taas kiinni näissä pitkissä laskuissa. Päätin panostaa loppukiriin. Loppukierros oli jojoileva. Yhteislähtöpelailua loppukiriä varten, sanoi Nissinen ja tuumi, että 23-vuotiaiden MM-kisoissa pärjätäkseen on hiihdettävä kovempaa.

Jasmin Kähärä vei mestaruuden 17,4 sekunnin erolla:

– Ajattelin että olisimme isolla porukalla hiihdetty rauhassa pitempään, mutta sitten Ida (Haapala) lähti vetämään ja eroa alkoi tulla muihin.  Yllättävän helpolta tuntui eilisen (sprinttivoiton) jälkeen hiihto, Kähärä sanoi.

Miten näet nuorten MM-kisojen lajiohjelman itsellesi?

– Ilmeisesti tämänvuotinen on minulle se sopivampi, vapaan sprintti ja vapaa pitkä matka. Olen mielelläni kaikilla matkoilla siellä viivalla.

20-vuotiaiden miesten mestariksi hiihti Tino Stenman, joka nujersi Eemil Helanderin loppukirissä sekunnin erolla.

–  Kyllä tiukalle meni, mutta lopussa olin kuitenkin varma, että hoidetaan homma kotiin. Jaloissa oli "poveria" sen verran. Suksetkin olivat aivan loistavat, Stenman sanoi.

Hän on sopivasti huippukunnossa nuorten MM-kilpailuiden lähestyessä, mikä kohottaa itseluottamusta.

– Kyllä se taitaa nyt olla se vapaa, joka on minun juttuni Oberwiesenthalissa. 

Sunnuntaina Kontiolahdella hiihdetään viestit.

Kaikkien sarjojen tulokset: https://www.hiihtoliitto.fi/nuorten-sm-hiihdot/kontiolahti/lahtolistat-ja-tulokset/

Kaikkien sarjojen mitalistien haastatteluja Soundcloudissa ja nuorten SM-hiihtojen Facebookissa @nuortensmhiihdot.