Uutisen päiväys

29.2.2004← Takaisin

Levin toinen maailmancupin osakilpailu nuoren Rieschin juhlaa - Poutiainen kuudes

Saksan Maria Riesch yllätti monet, myös itsensä, nousemalla sunnuntaina Levillä alppihiihdon maailmancupin toisen osakilpailun voittajaksi. Vasta 19-vuotias garmischpartenkircheniläinen kukisti 0.32 sekunnilla toiseksi tulleen Itävallan Elisabeth Görglin ja lähes sekunnilla kolmanneksi sijoittuneen maannaisensa Martina Ertlin.

Riesch ja Görgl löytyivät jo lauantaisessa osakilpailussa tuloslistalta korkealta: Riesch oli kolmas ja Görgl tuolloinkin toinen.
- Vaikka olin lauantaina kolmas, oli voitto minulle todella suuri yllätys. Olin hieman hermostunut ennen toista laskua, sillä tämä oli uusi tilanne minulle. Sain kuitenkin lauantain kisasta paljon itseluottamusta, Riesch totesi kansainvälisessä haastattelussa.
Saksalainen on tunnettu etenkin vauhtilajien osaajana, mutta hän hallitsee myös tekniikkalajit. Kaksi viikkoa sitten hän voitti nuorten MM-kilpailuissa kultaa syöksyssä sekä suurpujottelussa. Levin rata sopi erityisesti Rieschenin laskutekniikalle.
- Olosuhteet olivat täydelliset minulle, hän myönsi.
Myös Görgl ja Ertl olivat molemmat tyytyväisiä tuloksiinsa ja äityivät kehumaan Levin kisajärjestelyjä.
- Levi on täydellinen paikka maailmancupin kisalle. Toivottavasti tulemme takaisin mahdollisimman pian, Görgl sanoi.
- Ihmiset olivat todella ystävällisiä ja kannustivat kaikkia tasapuolisesti, Ertl lisäsi.

”Ei voittoja vielä joka päivä”

Lauantaina voittotilinsä avannut Tanja Poutiainen laski kotiyleisön villisti kannustaessa kuudenneksi. Tulos saattoi olla yleisölle pienoinen pettymys, mutta Poutiainen oli tyytyväinen.
- Ilmeisesti en vielä ole niin kova, että voittoja tulee joka päivä, hän naurahti.
Sunnuntaina Poutiaisella oli erityisesti ongelmia jyrkällä osuudella. Toisessa laskussaan hän tekikin siinä pahan virheen, joka rokotti loppuaikaa. Poutiainen ei uskonut, että edellisen päivän voitto olisi tyhjentänyt hänen takkiaan, sillä hän oli pystynyt latautumaan toiseenkin osakilpailuun täysillä.
- Tämä on ollut aivan loistava viikonloppu. Jos joku olisi aikaisemmin sanonut, että voitan ja sijoitun kuudenneksi, olisin ottanut sen tuloksen jo silloin iloisesti vastaan, hän totesi.
Rovaniemeläisen arvioitiin olevan nyt henkisesti vahvempi kuin aikaisemmin saatuaan vihdoinkin voittotilinsä avatuksi.
- Ei se ainakaan pahaa tehnyt, hän nauroi.
- Voitto on ollut hollilla jo parin vuoden ajan. Nyt se ei enää ole iso kynnys minulle, ja voittaminen on todennäköisesti helpompaa tästä eteenpäin.
Toisen Suomen edustajan, Henna Raidan taival katkesi sunnuntainakin keskeytykseen. Tällä kertaa hän teki virheen aivan rinteen alkuosassa.
- Tilanne tuli tosi nopeasti. En ihan varmasti tiedä, mitä tapahtui, mutta luultavasti laskin yhden kepin niin juureen, että horjahdin, enkä enää ehtinyt seuraavaan yhdistelmään, Raita totesi.
Lahtelaisen kausi on ollut varsin vaihteleva ja keskeytysten värittämä. Levillä niitä kirjattiin jälleen kaksi lisää. Raita pohtikin tapahtunutta pitkään, mutta löysi lopulta positiivistakin lausuttavaa:
- Ei tässä mitään. Kahden viikon päästä on Eurooppa-cupin finaalit ja siellä sitten lasketaan.