Uutisen päiväys

13.1.2006← Takaisin

Les Contaminesin aikalaskut laskettu

Suomen ski cross maajoukkue käynnisti tänään maailman cup-kautensa Les COntaminesin rinteillä. Naisista mukana oli tänään vain Jenni Kilpinen ja miehistä kolmikko Juha Haukkala, Juhani Vainio ja Petri Ruotsalainen.

Huomisiin finaaleihin tiensä selvittivät Jenni Kilpinen, joka oli aikalaskujen kymmenenneksi nopein ja miehistä Juha Haukkala, aikalaskujen 23. sekä Juhani Vainio, joka tänään kiirehti rinnettä alas 31. nopeiten. Petri Ruotsalaisen vauhti ei tänään riittänyt aikalaskuista varsinaiseen huomiseen kilpailuun.

Alkukaudesta vauhtiaan väläyttänyt, X-Gameseihinkin jo paikkansa varmistanut Anu Pesonen kaatui eilisissä harjoituksissa ja loukkasi hieman polveaan. Turvonnut polvi estää tänä viikonloppuna kilpailemisen, mutta reilun viikon kuluttua Kreischbergin kisassa Pesonen mitä todennäköisimmin taas laskee.

Päävalmentaja Toni Ollikka oli kohtuullisen levollisin mielin aikalaskujen jälkeen. Etenkin loukkaantumisista kärsineen Jenni Kilpisen lasku lämmitti mieltä.

- Jenni laski aika varovaisesti ja silti vauhti oli noinkin hyvää, että mahtui kymmenen kärkeen. Pojat hieman sähläsivät ja törmäilivät rinteen yläosalla, joten sijoitukset painuivat loppupäähän. Positiivista kuitenkin, että Juha ja Juhani ovat huomisessa kisassa mukana. Petrin vauhti ei valitettavasti tänään ihan riittänyt. Kaiken kaikkiaan kuitenkin pikkuhiljaa mennään koko ajan parempaan suuntaan, Ollikka kuvaili suojattiensa suorituksia.

Huominen kisa lasketaan klo 11:30 - 13:00