Uutisen päiväys

24.1.2008← Takaisin

Lentomäen MM-kilpailut 2008 kuukauden kuluttua

    Lentomäen MM-kilpailut järjestetään kuukauden kuluttua Saksan Oberstdorfissa 22.-24.2.2008. Suomen joukkueen valmennuskaksikko pohjustaa tulevia kilpailuja.

    Suomen mäkijoukkueen valmentajakaksikko Tommi Nikunen ja Janne Väätäinen pohjustavat kuukauden kuluttua alkavaa mittelöä lentomäen MM-kilpaluissa Oberstdorfin(GER) Heini Klopferin mäessä. Lentomäen MM-kilpailuissa taistellaan kaksipäiväisenä kilpailuna (perjantai-lauantai 22.-23.2.)henkilökohtaisista mitaleista sekä joukkuekilpailu(sunnuntai 24.2.).

    Pohdiskellessaan Oberstdorfin lentomäen sopivuutta suomalaiskotkille toteaa Tommi Nikunen mäen profiilin olevan yhtenäistetty samaan kuin muutkin mäet tänä päivänä, mutta toteaa Janne Väätäisen kanssa yhteen ääneen, että vauhtimäki on sopiva suomalaishyppääjille.

    - Oberstdorfin mäki on yksi mieluisimmista lentomäistä urheilijoiden mielestä, heti Planican jälkeen mieluisin. Suomalaisille hyppääjille Oberstdorfin lentomäki sopii hyvin, ylämäki on jyrkempi ja lyhyempi kuin esimerkiksi Harrachovissa, jossa hyppääjämme ovat hankaluukissa ajoituksen kanssa pitkän keulan vuoksi. ”Oberin” mäki sopii esimerkiksi Janne Happoselle paremmin kuin Harrachovn mäki.

    Oberstdorfin lentomäkeen odotetaan valtavat määrät yleisöä. Heini Klopfer-mäki on rakennettu luonnonsuojaisaan paikkaan

    - Mäki on varmaankin yksi parhaiten tuulelta suojassa oleva mäki. Vastapuolella on jyrkkä vuorenseinämä ja ympärillä metsää, kertoo Janne Väätäinen.
    - Lentomäen stadionilla ei ole valmiina katsomoita eikä muita rakennuksia, kaikki tehdään tuota kilpailua varten, järjestäjät ovat ison urakan edessä ja esimerkiksi mäen lumettamisessa tarvitaan kolminkertainen määrä lunta kuin suurmäessä, lisää Väätäinen.

    Suomen mäkijoukkueen tavoitteena kilpailuissa on kaksi mitalia, valinnat tehdään Willingenin maailmancupin (16.-17.2.2008) jälkeen

    - Töitä tehdään, että joukkuemitalikin olisi mahdollisimman kirkas. Edellisenä viikonloppuna hypätään Willingenissä (GER) lauantaina joukkuekilpailu, johon meillä on tavoite valita ne hyppääjät, jotka ovat mukana myös Oberstdorfissa Lopulliset valinnat tehdään kuitenkin Willingenin sunnuntain henkilökohtaisen kilpailun jälkeen, toteaa Nikunen.

    Suomalaisten pahimmat haastajat tulevat maailmancupin kärjestä

    - Ne jotka hyppäävät hyvin maailmancupissa, hyppäävät varmasti tuollakin hyvin. Morgestern, Schlierenzauer, Koch ovat hyviä lentäjiä. Kilpailun yllättäjä voisi olla Simo Amman, arvio Nikunen
    - Norjan kokeneet hyppääjät varmastikin heräävät jossain vaiheessa, Romören ja Ljökelsöy voivat olla kovia nimiä, toteaa Väätäinen



    Kisajärjestäjät odottavat 100.000 yleisöä karsinnan ja kilpailupäivien aikana lentomäen kilpaluihin.

    Oberstdorfin lentomäen mäkiennätys 223 metriä on Norjan Roar Ljökelsöyn nimissä(hypätty v. 2004 maailmancupissa).

    (23.2.2008)