12.3.2008← Takaisin

Leinonen taituroi toiseksi Half pipen maailmancupin finaalissa

Freestylehiihdon maailmancupin finaalit käynnistettiin tänään Italian Valmalencossa new school -hiihtäjien toimesta, kun Half pipen finaalissa ratkottiin voittajat.

Voittajaksi kovatasoisessa kilpailussa nousi Kanadan Michael Riddle. Suomen Kalle Leinonen johti kisaa karsinnan sekä 1. finaalikierroksen jälkeen, mutta jäi lopulta niukasti toiseksi.

Kilpailun jälkeen Leinonen ei kuitenkaan ollut tulokseen pettynyt.
”Oli jälleen hyvä kisa. Kauden aikana parhaita pipe-kisoja ovat olleet nämä FIS-maailmancupin kilpailut. Todella kovatasoisia ja hyvin järjestettyjä, kuten tänäänkin”, kehui Leinonen.

”Ensimmäinen oma lasku onnistui hienosti, toisella lähdin haastamaan Riddleä, joka juuri edellisellä laskullaan oli mennyt mun ohi. Viimeinen trikki tulikin huonosti alas, mutta isosti vedettiin kaikki”, jatkoi Leinonen, joka kuittasi myös pipecupin toisen sijan.

Päivän kilpailussa kolmanneksi laski Ranskan Xavier Bertoni.

FIS:n Half pipen maailmancupin kilpailujen taso on koventunut jatkuvasti ja tänä vuonna erityisesti kanadalaiset ja ranskalaiset ovat haastaneet viime kaudella pipea hallinneita suomalaisia. Maailmancupin nimiinsä vienyt Matthew Hayward (CAN) oli tänään epäonninen ja loukkasi olkapäänsä. Vaikka hänet kiidätettiin pipesta suoraan sairaalaan, ei vakavammasta vammasta ole kyse. Cupissa kakkoseksi laski Leinonen ja kolmanneksi eniten pisteitä kauden aikana keräsi päivän voittaja Riddle.

Leinonen jatkoi matkaa jo tänään Sveitsin Laaxiin, jossa kilpaillaan loppuviikon aikana European Open.